Koca AVM’nin altında doğalgaz hattı olmaz

ÇAYYOLU Mesa Koru Kavşağı’nda doğalgaz ana hattında patlama ve ardından gaz kaçağı meydana geliyor.

Haberin Devamı

Çevre evler ve işyerleri boşaltılıyor. Facianın eşiğinden şimdilik dönülüyor. Kaçağın olduğu dörtyol ağzının bir köşesinde kocaman bir AVM, hem de bu ana hattın üzerine yapılmıştı ki, izanı olan herkes muhalefet etmiş ancak rantın kör ettiği gözler AVM’nin oraya yapılmasına ses etmemişti. Mobilyacıların ‘showroom’larının ağırlıkta olduğu bu büyük yapıda şimdilik bir şey yok, kaza onun karşısına denk gelen yerde meydana geldi. Benzer kaçak, AVM’nin altında yaşansaydı facia kaçınılmaz olacaktı. İnsanların girip çıktığı yer... Çok geç olmadan ve pişmanlık yaşamadan AVM için önlemler yeni baştan ele alınmalı...
Çayyolu’nda şimdi yaşanan “büyük kaçak ders olmalı...
Y. ALTAYLI

Ben mühendisim ama kim anlıyor...

ESKİŞEHİR Yolu’nda bir iş makinasının verdiği hasar sonucu Ankara’ya doğalgaz taşıyan ana boruda meydana gelen sızıntı Ankara’nın ne denli facialarla karşı karşıya bulunduğu konusunda sorumluluk mevkiinde bulunan tüm kişi ve kuruluşları yeniden düşündürmelidir.
Kent imar planlarının yapılmasında şehir plancılarının, inşaat mühendislerinin ve mimarların bulunmayışının sakıncaları her geçen gün daha çok anlaşılacaktır. ‘Plan Yapımanı Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin’ yeniden ele alınarak kentin imar planlarını bilim insanlarının güvenli ellerine bırakmak gerekir. Ben bir mühendisim; anlayana yazdım.”

Haberin Devamı

Prof. Tuncer’in söyledikleri doğru

HACETTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversiteye yeni kaydolan öğrencilerin bir yıl sadece yabancı dilde eğitim almasının
sakıncalarını söylüyor.
Bence çok doğru. Bir defa dört yıl lisans eğitiminin beş yıla çıkması aileye yük getiriyor. Bu öğrenciler içinde yetim olan, maddi sıkıntı içinde bulunanlar var. Ayrıca, örneğin sanat dalında bir lisans bölümünde okuma şansını elde etmiş öğrenci, koca bir yıl yapmak istediği çizimden vs. uzak kalıyor. Bu durum onu okuldan uzaklaştırabilir. Ayrıca orta öğrenimde iyi bir dil eğitimi almamış öğrenci bu mecburi bir yılda başarısız olursa okuma hakkını kaybedebilir. Bunlar içinde vakıf üniversitelerinde burs kazananlar da var. Bu çocuklar bir kez daha o bursu kazanamazlar ve de hiç okuyamazlar. Yabancı dil birinci sınıflarda bir kurs olarak verilmeli, öğrenci derhal kazandığı lisans bölümü ile ilgili derslere başlamalı diye düşünüyorum.
Prof. Dr. Siber GÖKSEL

Haberin Devamı

Hamam müzesi açılıyor

TÜRKİYE’nin ilk hamam müzesi 14 Eylül Cuma 15.00’te açılıyor. Müzede 13-14 Eylül tarihlerinde uluslararası müzeler çalıştayı da düzenleniyor. Gazi Üniversitesi’nde müzecilik dersleri veren Dr. Sema Demir’in organize ettiği çalıştay yerli ve yabancı 40 uzmanın katılımıyla yapılacak. (Cumhuriyet Mah. Yenice Sk. No: 23 Beypazarı)

Yazarın Tüm Yazıları