Koç Topluluğu, 90 bin çalışanı ile 90’ıncı yaşını kutluyor  

Güncelleme Tarihi:

Koç Topluluğu, 90 bin çalışanı ile 90’ıncı yaşını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 17:14

90’ıncı yaşını kutlayan Koç Topluluğu’nun 90 bin çalışanı ve 10 bine yakın bayisiyle büyük bir aile olduğunu anlatan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, 90 yılı özetlerken “Koç ismi en büyük varlığımız, en büyük sermayemizdir, en ufak bir halel gelmemesi için büyük fedakârlıklarda bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizden Haberler Dergisi’ne konuşan Rahmi Koç, şunları anlattı: “Rakiplerimiz ve iş dünyasının diğer temsilcileri bizleri çoğu defa örnek aldılar, almaya da devam ediyorlar. Hiçbir zaman politik nüfuz kullanmadık, her zaman kanunlara riayet ettik. Kültürümüzden vazgeçmedik. Topluluğu bir yandan aile anlayışı ile idare ederken, öte yandan da iş disiplinini ihmal etmedik. İş dışındaki samimiyetle iş içindeki ciddiyeti birbirine karıştırmadık. Üniversitemiz genç yaşına rağmen dünyaca tanındı, en iyi öğretim üyelerini bünyesine çekebildi, hastanelerimiz en tanınmış tıp erbablarını kadrolarına dahil edebildiler. Müzelerimiz yurtiçi ve yurt dışında birçok konuda ödüllendirildiler. Koç Ailesi olarak yurt içi ve yurtdışında sürdürdüğümüz bağışlardan dolayı madalyalara, ödüllere ve plaketlere layık görüldük.”

Haberin Devamı

VEHBİ KOÇ’UN EMANETİNE AZİMLE SAHİP ÇIKILIYOR

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel: Aradan geçen 90 yılda, bir taraftan ülkemizde, diğer taraftan dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğimizde, topluluğumuzun gerçekleştirdiği atılımlarla büyümesini sürdürdüğünü görüyoruz. Bunda ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınmayı ayrılmaz bir bütün olarak görmemizin yanı sıra, kurumsallaşmaya verdiğimiz önemin etkilerinin olduğuna inanıyorum. 90. yılımızda görüyorum ki Vehbi Koç’un kıymetli emanetine büyük bir azimle sahip çıkılıyor ve Topluluğumuz 100. yılına doğru emin adımlarla yürüyor.

KADINLAR İŞ HAYATI İÇİN BÜYÜK ŞANSTIR

KOÇ Topluluğu’nun kurumsallaşma sürecinde büyük katkıları olan Suna Kıraç, başarılı bir iş insanı olmasının yanı sıra toplumsal alanda da üzerine düşenden fazlasını yerine getiren örnek biri oldu.

Koç Topluluğu çatısı altında büyük sorumluluklar üstlenen Suna Kıraç, kadınların iş hayatındaki varlıklarının büyük şans olduğuna inanırdı. Bizden Haberler Dergisi’nin 85. yıl sayısında paylaştığı mektupta bu konuda şunları aktarmıştı: “Bugün Türk kadını üniversite giriş sınavlarında erkeklerle aynı koşullarda yarışabiliyor, başarılı olabiliyor. İş hayatında da erkek kadın ayırımı olmaksızın değerlendirme yapılıyor; en azından Koç Topluluğu için böyle olduğunu söyleyebilirim. Ben, kadınların çalıştıkları işletmeler için kayıp değil kazanç olduğuna inanıyorum.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE İLK ÖZEL MÜZEYİ KAZANDIRDI

HAYATA farklı bakışı, kültür ve sanata olan katkıları ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarıyla büyük bir değer yaratan Sevgi Gönül, Koç Topluluğu’nun 90 yıllık tarihinde iz bırakan isimlerden biri oldu. İlerleyen yıllarda Türkiye’ye ilk özel müzeyi kazandıracak olan Sevgi Gönül, 1938 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren sanata, sosyal ve toplumsal olaylara düşkünlüğü ile öne çıkan Gönül, İstanbul Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. Koç Topluluğu’na büyük emeği geçen Erdoğan Gönül ile hayatını birleştiren Sevgi Gönül, iş hayatına atıldığı günden vefat ettiği 2003 yılına kadar oldukça önemli çalışmalara imza attı.

Haberin Devamı

Koç Topluluğu, 90 bin çalışanı ile 90’ıncı yaşını kutluyor

ŞEFFAFLIK VE ADALET YÖNETİM ANLAYIŞININ ANA UNSURLARI OLDU

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç: Koç Topluluğu’nu Türkiye ekonomisinin en büyük itici gücü haline getiren ve başarıya taşıyan temel unsur, ailemizin sahip olduğu ve bizlere aşıladığı değerler ile kurumsal yönetime verilen önemdir. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve adalet; 90 yıl boyunca yönetim anlayışımızın ana unsurları oldu. Ülkemize ve işimize olan inancımızla temelleri atılan topluluğumuz, 90 yıl boyunca her zaman büyük bir heyecan ve tutkuyla faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

KALICI BAŞARININ YOLU YENİLEMEKTEN GEÇİYOR 

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç: Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda birbiri ardına gerçekleştirdiğimiz atılımlarda, en önemli destekçimiz ve güven kaynağımız çalışanlarımız oldu. Bugün geldiğimiz noktada, üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, ülkemizin kalkınması, üretimi, ihracatı ve vergi sıralamasındaki öncü rolümüzü korumak için çalışıyoruz. Rekabetin her geçen gün daha da hızlandığı bir dünyada, artık sadece oyunun içinde kalmak için çalışmanın yetmeyeceğini biliyoruz. Unutmamak gerekir ki, kalıcı başarının yolu, sürekli kendini yenilemekten geçmektedir.

KADIN İSTİHDAMINDA FARK YARATIYORUZ

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç: Eşim Mustafa V. Koç, yönetim kurulu başkanlığı görevine geldiği günden vefat edip aramızdan ayrılıncaya dek Koç Topluluğu’nun geçmişinden aldığı değerlere kendi vizyonunu da katarak oldukça başarılı bir döneme imza attı. Hepsi birbirinden kıymetli bu hamleler içerisinde benim için de özel bir yeri olan kadınların iş dünyasında eşit haklara sahip olması konusunda özellikle son dönemdeki hassasiyeti idi.

Haberin Devamı

‘ANNEM BANA SAVAŞMAYI ÖĞRETTİ’

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç: İş hayatının ilk gününden hastalığının ilk evrelerine kadar annemin yaşamındaki temel öncelik her zaman Koç Holding ve işi olmuştu. Öyle ki, yalnızca tatillerde bir aile olabildiğimizi hissederdim. Hastalandığında bile iş odaklıydı annem, Holding’e gittiğinde gözleri ışıldardı. Annem bana savaşmayı öğretti, hem çalışırken hem hastalığı döneminde. Hayatımda örnek aldığım iki kişi varsa biri annemdir, diğeri de babamdır.

DAİMA ÜLKEMİZİN POTANSİYELİNE İNANDIK

KOÇ Holding CEO’su Levent Çakıroğlu: Elbette topluluğumuzu sadece ticari hayatta yakaladığı başarılarla anmak, bu büyük organizasyonu anlamak ve anlatmak için yetersiz kalacaktır. Topluluğumuzun en büyük farklarından biri de sanattan sağlığa, spordan eğitime kadar her zaman çevresine ve toplumsal gelişime katkı sağlamayı iş sonuçları kadar önde tutmasıdır.

 

BAKMADAN GEÇME!