Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 14:11

Mustafa Koç’un 21 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından 1 aylık bir zaman dilimi geçti. Koç Holding'ten gelen açıklamaya göre Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’nın Ömer M. Koç olduğu açıklandı. Peki, Mustafa koç’un kardeşi Ömer M. Koç kimdir?

Haberin Devamı

Koç Holding’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı olurken Ali Y. Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER KOÇ’TAN İLK AÇIKLAMA

2008 senesi itibariyle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten Ömer Koç, Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Ömer Koç açıklamasında abisi Mustafa Koç’u çok erken ve ani kaybettiklerini dile getirerek, abisini rahmetle andığını belirtti. Türkiyeyi başarıyla temsil eden Koç Holding’in ve Koç ailesinin bir mensubu olmaktan onur duyduğunu vurgulayan Ömer Koç, abisi Mustafa Koç’un emaneti olan bayrağı ileriye taşımayı sorumluluk ve görev olarak gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

ÖMER M. KOÇ KİMDİR?

1962 Ankara doğumlu olan Ömer Mehmet Koç, Rahmi Koç’un oğlu, Mustafa Koç’un ise kardeşidir. Kamuoyu’ndan uzak olan ve kendisiyle alakalı çok fazla şey bilinmeyen 54 yaşındaki Ömer Koç, Robert Koleji mezunudur. Ömer Koç, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı Başkanlığını da yürüten Ömer Koç yılın büyük bir kısmını Londra’da geçirmektedir. Kendisiyle alakalı bilinen bir kaç şeyden biri de özel uçak ve helikopter haricinde araç kullanmayı sevmemesidir.

Özel hayatıyla gündemde olmaktan hoşlanmayan Ömer Koç, diğer kardeşlerinin aksine sanata çok meraklı. Özellikle Osmanlı dönemine farklı bir sevgisi olan Ömer Koç, bu sevgisini yıllarca Osmanlıca dersleri alarak ve ana dili gibi hakim olarak göstermiştir.

Osmanlı dönemine olan büyük hayranlığını evine de taşıyan Ömer Koç, paha biçilemez derecede olan Osmanlı koleksiyonunu evinde sergiliyor. Osmanlı dönemine ait, fotoğraflar, tablolar, paralar ve haritalar toplayan Ömer Koç, koleksiyonunun evine sığmaması nedeniyle Salacak’ta ofis olarak kullandığı yalısı özel kitap koleksiyonuna ayırmıştır. Osmanlı dönemi objelerinin yanı sıra, İznik tabak koleksiyonu da bulunan Ömer Koç, bu konuda dünyada en iyi isimlerdendir.

İş yaşamına 1985 senesinde İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de Satış Elemanı görevi ile başlayan Ömer Koç, ardından 1989 yılında New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de aynı görevde bulunmuştur. Sonrasında 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.’de Müdürlük yapan Ömer Koç, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!