KOBİ’lere uzaktan eğitim protokolü

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’lere uzaktan eğitim protokolü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 10:53

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Türkiye Bilişim Derneği (TBD) arasında imzalanan “Bilişim ile Gelişen İş Dünyası ( BİLGEİŞ) Projesi İş birliği Protokolü” ile KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

ODTÜ ile TBD arasındaki protokolün imza töreni dün ODTÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan ve TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak da katıldı. TBD Yönetim Kurulu Başkanı Tabak, , “Türkiye’nin iş sanayisinin yüzde 90’ını KOBİ’ler oluşturuyor. İşveren ve işçi verimliliğine önem verdiğimiz için ODTÜ ile birlikte bu projede yer alıyoruz” dedi. 

ÜCRETSİZ VE HERKESE AÇIK OLACAK

Proje Koordinatörü ve ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay ise projenin hedef kitlesinin KOBİ’ler olduğunu ve bunların ciddi bir verimlilik problemi bulunduğunu bildirdi. Çağıltay, AB tarafından finanse edilen proje kapsamında, KOBİ’ler için 100 eğitim modülü hazırladıklarını, bunlardan “KOBİ’ler için sanal gerçeklik”, “İnternet üzerinden pazarlama, “Reklam ve satış,” “Mobil cihazlarda pazarlama”, “KOBİ’ler için güneş enerjisi kullanımı” gibi derslerin ilgililere sunulacağını kaydetti. Derslerin ücretsiz ve herkese açık olacağını bildiren Çağıltay, eğitimlerden sadece KOBİ’lerin yararlanmayacağını, işsizlerin, engellilerin de evden eğitime katılabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

KASIM’DA KAYITLAR BAŞLAYACAK

Teknolojiye uyum yeteneği geliştirilmiş bir iş gücü piyasası oluşturulması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımının ve etkinliğinin artırılması, işçi ve işveren düzeyinde kapasite geliştirilmesi ve Türkiye’de hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi hedefleri doğrultusunda hazırlanan BİLGEİŞ e-öğrenme portalına kasım ayı içerisinde kayıt alınmaya başlanacak. Hedef iller Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Eskişehir’den odalar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sürekli eğitim merkezleri gibi çeşitli paydaşlarla da imzalanacak iş birliği protokolü kapsamında, işçi ve işverenlerin kapasitelerinin, bilgi ve iletişim teknolojileri temelli derslerle artırılması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!