KOBİ’lere teşviklerden yararlanma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’lere teşviklerden yararlanma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 11:32

KOBİ’lere teşviklerden yararlanma çağrısı

Haberin Devamı

BAĞYURDU Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, KOBİ’lere devlet kurumlarının sağladığı teşviklerden yararlanma çağrısı yaparak, "Teşviklerden yararlanın daha hızlı büyüyün" dedi.
BAYOSB Yönetim Kurulu tarafından Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen devlet teşvikleri bilgilendirme toplantısına, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Günümüzde sanayicilere birçok teşviğin sağlandığının altını çizen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, bu teşviklerin etkin bir şekilde kullanılmasının ekonomik büyüme açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sanayicilere sağlanan teşviklerin ülke ekonomisinin gelişmesinde kilit bir rolü olduğuna dikkat çeken Telseren, "Bugün gelinen noktada sanayicilere pek çok farklı alanda önemli teşvikler sağlanıyor. Şu an dünyada Güney Kore, Çin gibi ülkeler bu tarz teşvikler sayesinde her yıl yüzde 8 yüzde 9 civarı bir büyüme sağlıyor. Bugün sağlanan imkanlardan yararlanarak bir an önce büyümemizi hızlandırmamız gerekir" diye konuştu.
Toplantıya katılan BAYOSB üyelerini devletin farklı kurumları tarafından sağlanan çeşitli teşvik, destek ve hibe çalışmaları hakkında bilgilendiren VOYTES Finansal Çözümleme Kuruluşu Genel Müdürü Yasemin Ok, "İstihdam programları İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı, MYK Sertifikalı Çalışanlar ve 6111 sayılı yasa teşvikleri ile 4447 sayılı Eleman Desteği olarak karşımıza çıkıyor. Var olan programlar üretimi arttırmak ve istihdam yaratmak için oldukça elverişli. İstihdam programları ile sektörlere taze kan kazandırılıyor" dedi.
KADINLARA 48 AY DESTEK
MYK Sertifikalı Çalışanlar ve 6111 sayılı yasa teşvikleri kapsamında sağlanan destek unsurlarından aynı sigortalı için bir kez faydalanma sağlanabileceğinin altını çizen Ok, "18-29 yaş arasındaki erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip ise 48 ay süreyle, bu kişilerin Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ise ilave olarak 6 ay süreyle, aynı zamanda belirtilen yaş kapsamında çalışmakta iken, ilgili maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra mesleki yeterlilik belgesi alanlar için 12 ay süreyle teşvikten yararlanabilmektedir" dedi.
1’İNCİ BÖLGE SANAYİLERDE 5’İNCİ BÖLGE TEŞVİĞİ MÜMKÜN
Toplantıya katılan BAYOSB üyelerini devletin farklı kurumları tarafından sağlanan çeşitli teşvik, destek ve hibe çalışmaları hakkında bilgilendiren VOYTES Finansal Çözümleme Kuruluşu Genel Müdürü Yasemin Ok, "Son yıllarda sağlanan teşvik ve hibelerle işinizi çok hızlı bir şekilde büyütmeniz mümkün. Özellikle yüksek teknolojili, Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan veya savunma sanayisi gibi sektörlere hizmet eden ürünler üretilirse İzmir gibi 1’inci bölge teşvikleri kapsamında olan illerde bile 5’inci bölge teşviklerinden yararlanmanın önü açılıyor" dedi.
AR-GE TEŞVİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR
Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Destek Programı hakkında da bilgi veren Ok, desteğin alınması noktasında Ar-Ge merkezlerinde Ar-Ge tasarım projelerinin bulunması gerektiğinin altını çizerek, "Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinin yurt içinde gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge merkezlerinin ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş tek bir yerleşke veya fiziki bir mekan içinde yer alması gerekiyor" diye konuştu. Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ne uygulanan indirim ve desteklerin göz dolduran teşvikler olduğunu açıklayan Ok, "Bu merkezlere vergi indirimi uygulanmaktadır. Ayrıca sigorta prim desteğine ek olarak işveren hissesinin yarısı 2023 yılına kadar Maliye Bakanlığı’nca karşılanmaktadır. Bunların dışında gelir vergisi stopaj desteği, damga vergisi istisnası, Gümrük vergisi istisnası gibi maddeleri de barındırıyor" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!