KOBİ’lere 55 Milyon TL’lik Destek

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’lere 55 Milyon TL’lik Destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:32

KOBİ Proje Destek Programı kapsamında, KOBİ’lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi ve markalaşma konusundaki projelere 55 milyon TL destek verilecek.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, KOBİ’lerin kurumsallaşma ve markalaşma projelerine 55 milyon TL’lik destek verileceğini bildirdi. KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten Özdemir, “Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır” dedi.
“KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” başlıklarında iki yeni proje için teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Özdemir, proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere, 55 milyon TL’lik destek sağlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Özdemir, başvuruların 30 Kasım’da sona ereceğine de dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!