Kobe'den övgü dolu sözler

Güncelleme Tarihi:

Kobeden övgü dolu sözler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 12:53

NBA Ligi takımlarından Los Angeles Lakers'ın dünyaca ünlü basketbolcusu Kobe Bryant, Türkiye basketbol liglerinden övgü ile bahsetti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin uluslararası marka yüzü, NBA Ligi takımlarından Los Angeles Lakers'ın dünyaca ünlü basketbolcusu Kobe Bryant ile olan sözleşmelerini 2 yıl daha uzattıklarını açıkladı.

Hamdi Topçu, genel müdürlük binasında, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve ünlü oyuncunun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, sözleşmenin 2 yıllığına uzatıldığını açıkladı. Reklam filminin çekimi için İstanbul'a gelen Kobe Bryant'ın filmde, Barcelona'da forma giyen Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi ile birlikte rol alacağı bildirildi.

Türk, Hollandalı, İngiliz, İspanyol ve ABD'li ekiplerin işbirliği ile hayata geçirilecek reklam filminin yıl sonunda dünya genelinde yayınlanmasının planlandığı ifade edildi. Kendisine yapılan sıcak ağırlama nedeniyle herkese teşekkür eden ünlü basketbolcu, bu ortaklığın bir parçası olarak onur duyduğunu belirterek, “Türk Hava Yolları inanılmaz başarılı. Hizmetler açısından dünyanın bir numaralı hava yolu. Uçarken çok eğleniyorsunuz. Bir kere yiyecekler muhteşem. En sevdiğim yanlardan birisi o. Mutfağa girip kendim pişirmem gerekmiyor. Dünyanın bir numaralı hava yolu şirketi. Avrupa'nın en iyisi, zaten bunu biliyoruz. Bu ortaklığı sürdürdüğümüz için çok mutluyum. Elimden geldiğince markayı geliştirmek için çalışacağım” şeklinde konuştu.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers formasını giyen dünyaca ünlü oyuncu, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

“Ben bir hafta Barcelona'da oynasam, Messi Lakers'ta oynasa ne ilginç olur değil mi?”

Çekilecek reklam filminde Messi ile futbol mu, yoksa basketbol mu oynayacağı sorulan Kobe Bryant, “O muhtemelen futbol oynayacak, ben basketbola devam edeceğim. En iyi çözüm bu olur” diyen ünlü oyuncu ardından espri yaparak, “Ben bir hafta Barcelona'da oynasam, o bir hafta Lakers'ta oynasa ne ilginç olur değil mi?” dedi.

2012 Londra Olimpiyatları'ndaki şampiyonlukları hatırlatılarak yöneltilen, “Elimizde öyle güç olsa ki onları aynı güce sahip bir takımla maç yaptırsak, hangi takım yener?” şeklinde soruya Kobe Bryant, “Eğer tek bir oyundan bahsediyorsak her şey olabilir. Bizim bu sene çok kaliteli oyuncularımız vardı. Rüya takım hepimizin hayalini kurduğu bir takımdı. Özellikle benim. O yüzden biz onları yeneriz demek çok zor. Aynı zamanda onlara o kadar büyük saygımız var ki inanılmaz oyuncular var. Muhteşem rakipler. Öyle bir takımı yeneceğiz demek kolay değil ama çok eğlenceli olurdu. Düşünsem bile çok heyecanlanıyorum böyle bir maç için” diye cevap verdi.

“Türkiye ligi Avrupa'nın en iyi ligi”

Beko Basketbol Ligi hakkında bilgisi olup olmadığı ve lokavt gibi bir durumun yaşanması durumunda Türkiye'de oynamayı düşünüp düşünmediği sorusuna ise dünyaca ünlü oyuncu, şöyle yanıt verdi:
“Lokavt esnasında bir Türk takımıyla görüşmeler de yapıldı aslında. Ama hayata geçmedi. Sadece görüşmeler yapıldı, çok yaklaşılmadı aslında. Türkiye ligi Avrupa'nın en iyi ligi. Uzun süre boyunca da böyle devam edecek. Yurt dışında oynamak dediğimiz zaman esas Türkiye'de oynamak anlamlıdır.”

Geçen sezonki Türkiye'ye gelişinde Galatasaray Futbol Takımı'nın antrenmanını ziyaret ettiği ve sarı-kırmızılı formayı giydiği hatırlatılarak, Galatasaray'ın geçen sezonki şampiyonluğunun kendisini mutlu edip etmediği sorulan Kobe Bryant, “Evet. Ama çok iyi oynadılar” yanıtını verdi.

Topçu: “THY her yıl yüzde 20'nin üzerinde büyüyen bir hava yolu şirketi”

THY'nin artık küresel bir güç olduğunu kaydeden yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu ise, bugün itibarıyla 90 ülkeyle dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu şirketi olduklarını ifade etti. Uçtuğu nokta sayısı bakımından şu anda 5. sırada bulunduklarını anlatan Topçu, kalitesiyle, uçuş ağıyla, lojistiğiyle ve ikramıyla en iyilere aday olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bugün dünyanın dört bir noktasına, 202 noktaya uçuyoruz. Avrupa, Asya, Uzakdoğu, Afrika ve Amerika kıtası olmak üzere yoğun bir trafik içindeyiz. Dünyanın en iyi hizmetini ortaya koymak yetmiyor, bu hizmetlerin pazarlanması da gerekiyor. THY her yıl yüzde 20'nin üzerinde büyüyen bir hava yolu şirketi. Artık küresel güç olan THY'yi küresel bir marka yapma peşindeyiz. Bu kaliteli hizmetlerimizin tanıtımı için birçok sponsorluk anlaşmaları yaptık. 2011 yılında dünya basketbolunun bir numarası olan Kobe Bryant ile yaptığımız sponsorluk anlaşmasıyla, tanıtım elçimiz olarak, gerçekten Amerika kıtasında THY'nin bilinirliği daha da fazla arttı.”

THY'nin sadece basketbolda değil, aynı zamanda futbol, tenis ve birçok spor alanında ünlü kişilerle markasını dünyaya tanıtmaya çalıştığını, önümüzdeki günlerde bu markalaşma çalışmalarının daha da yaygın hale getirilmesi için sponsorluklara devam edeceklerini bildiren Topçu, şunları kaydetti:

“Bugün Kobe Bryant ile olan sözleşmemizi 2 yıl daha uzatıyoruz. Bugün itibarıyla çekilecek tanıtım filmimizde çok ünlü basketbolcumuza beraber dünyanın yine futbolda bir numarası Messi eşlik edecek, aynı filmde rol alacaklar. Marka değerimize ciddi bir katkı yapmasını bekliyoruz, bu çerçevede Türk Hava Yolları'nın tanıtım elçisi olarak İstanbul'a gelen ve bugün itibarıyla çekilecek tanıtım reklam filminde rol alacak Kobe Bryant'a teşekkür ediyoruz. Bu birliktelikle beraber THY'nin vizyonu ve büyümesi önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir.”

Basın toplantısının ardından Topçu ve Kotil, ünlü oyuncuya THY'nin, üzerinde Kobe Bryant yazılı TK002934055 numaralı Miles&Smiles elite plus kartını verdiler. Ardından Kotil ünlü basketbolcuya bir uçak maketi, Topçu ise bir vazo hediye etti.

Kobe Bryant ise Topçu'ya imzaladığı bir spor ayakkabısını, Kotil'e de basketbol topunu hediye olarak verdi. Ünlü basketbolcu son olarak da üzerinde “Turkish Airlines” yazılı kırmızı beyaz renklerden oluşan formayı imzalayıp önünde tutarak basın mensuplarına poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!