Kobe evliliğini Beethoven ile kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kobe evliliğini Beethoven ile kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 10:09

Geçtiğimiz günlerde 20 yıllık NBA kariyerini noktalayan Kobe Bryant, 15 yıllık evliliğini ise ilginç bir yöntemle kurtardı.

Haberin Devamı

2003’te kaldığı bir otelin 19 yaşındaki çalışanı Katelyn Faber'e cinsel taciz suçlamasından yargılanan ve eşi tarafından affedilen Kobe Bryant, tüm yaşananlara rağmen çapkınlığa devam edince çift 2012 yılında anlaşarak boşanmıştı. Ancak eşinden ve çocuklarından vazgeçemeyen Kobe Bryant, eşi Vanessa’nın kalbini yeniden kazanmak için piyano dersleri aldı.

Beethoven’ın dünyaca ünlü eseri ‘Ayışığı Sonatı’na çalışan ve bunu eşine de çalan Kobe, yuvasını yeniden kurmayı başardı. Dün 15.evlilik yıldönümlerini kutlayan Kobe ile Vanessa bu anları Instagram hesaplarından paylaşmayı da ihmal etmedi.

Kobe evliliğini Beethoven ile kurtardı


AYIŞIĞI SONATI’NIN HİKAYESİ
Beethoven’ın 9.senfonisi kadar popüler olan ‘Ayışığı Sonatı’ hakkında pek çok rivayet var. Ancak en çok anlatılanı ise Beethoven ve görme engelli bir kız arasında yaşanan diyalog olarak biliniyor. İşte o hikaye;

Bir gün Viyana sokaklarında dolaşan Beethoven, bir apartmanda piyano çalındığını duyar. Arkadaşıyla birlikte sesin geldiği apartmana doğru giden Beethoven, piyanoyu çalan kişiyle tanışmak için harekete geçer. Beethoven ve arkadaşı yukarı çıkıp kapıyı çalar. Kapıyı açan kadın Beethoven’ı hemen tanır ve içeri davet eder. Beethoven, piyano sesinin geldiği odaya doğru gider ve genç bir kızla tanışır.

Ancak kız kördür ve bunu gören Beethoven genç kıza, “lütfen benden bir şey isteyin” der. Kız ise beklenmedik bir cevapla Beethoven’ı bir kez daha kendine hayran bırakır; “ben hiç ayışığı görmedim, bana ayışığını anlatır mısınız?”

Bu sözden sonra piyanonun başına geçen Beethoven o an doğaçlama bir şekilde ‘Ayışığı Sonatı’nı çalarak bestelemiş olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!