Koalisyon ortakları İncirlik yüzünden birbirine girdi

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon ortakları İncirlik yüzünden birbirine girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 12:59

Almanya’da koalisyon ortağı SPD’nin, tornadoların İncirlik’ten çekilmesi talebi, hükümette görüş ayrılığına yol açtı. Büyük ortak Hıristiyan Birlik, böyle bir talebin zamanlamasının yanlış olduğunu savundu.

Haberin Devamı

SPD, İncirlik Üssü’ndeki askerlere ziyaret izni çıkmazsa, tornadoların çekilmesi talebinde ısrar ederken, CDU/CSU, “Böyle bir plan yok” diye tepki gösterdi. SPD Grup Başkanı Thomas Oppermann ekim ayına kadar Türkiye’ye süre tanıdı ve “Türkiye bu tarihe kadar Alman milletvekillerine, askerleri ziyaret izni vermezse, onayın sonlandırılmasını tavsiye ediyorum” dedi. CDU’nun Avrupa Parlamentosu’ndaki ağır topu Elmar Brok, buna tepki gösterdi. “Ankara’ya ültimatom yerine cesaretlendirmek gerekir” diyen Brok, bu konuda bir çözüme ulaşmak için iki taraf arasında şu sıralar yoğun görüşmeler yürütüldüğünü söyledi. 

ZAMAN TANIMALIYIZ
CSU savunma politikaları sözcüsü Florian Hahn da görüşmeler sırasında, SPD’nin böyle bir tartışma açmasının çok yanlış olduğunu vurguladı. “Türkiye’nin tavrını gözden geçirmesi için zaman tanımamız lazım” diyen Hahn, böyle bir tartışmanın Türkiye’nin tavrından vazgeçmesini zorlaştıracağını belirtti.
Bu arada Elmar Brok, Türkiye’nin Suriye’de IŞİD’e karşı başlattığı operasyonun sevindirici olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!