KMÜ'de Filistin'de çocuk olmak anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

KMÜde Filistinde çocuk olmak anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 15:48

KMÜ'de Filistin'de çocuk olmak anlatıldı

Haberin Devamı

KARAMAN,(DHA)- KARAMANOĞLU Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kültür Ahlak ve Medeniyet Topluluğu ile İlim ve Medeniyet Topluluğu tarafından ortaklaşa "Filistin’de Çocuk Olmak ve Yaşanılan Problemler" konulu konferans düzenlendi.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Video gösterimiyle devam eden konferansta ilk olarak söz alan Avukat Cavit Tatlı, Mescid-i Aksa hakkında genel bilgiler aktardı. Tatlı, “Kudüs’te ikamet eden halk, 1980 yılında yapılan bir anlaşma gereğince seçme-seçilme dışında tüm haklarını kullanabiliyor ancak İsrail pasaportu verilmiyor, sadece seyahat kartı veriyorlar. 20 Kasım 1989 tarihli BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'ye 1991 yılında İsrail de katılmasına rağmen çocuklara karşı işlenen suçların yeterince soruşturulmaması, kovuşturulmaması ya da ceza verilmemesi durumu söz konusu. Filistin’de yaşayan çok sayıda çocuk kendi mahallelerinde sebepsiz yere tutuklanmış ve hapse atılmış. Sebepsiz yere öldürülen, tutuklanan çocuklara bunları yapanlara karşı gerekli yaptırımlar uygulanmıyor.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!