KMTSO'dan öğrencilere kitap ve giyim yardımı

Güncelleme Tarihi:

KMTSOdan öğrencilere kitap ve giyim yardımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 14:40

KMTSO'dan öğrencilere kitap ve giyim yardımı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle maddi durumu iyi olmayan 1000 öğrenciye kaban ve bot yardımında bulundu. 
Bot ve kabanların teslimi, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve okul müdürlerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. okulda yapılan törende konuşan Kahramanmaraş'ın  kalkınmada bir örnek kent olduğunu ancak buna rağmen birçok mahallede maddi durumu iyi olmayan insanların bulunduğunu kaydetti. Zabun, şunları söyledi:
"Bu insanlara elimizi uzatarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim hayatına bir nebze de olsa katkı sağlayarak onların, vatanına, milletine bağlı, pırıl pırıl bireyler olarak yetişmelerine vesile olmak adına, özellikle kışlık niteliğinde giyim yardımı yapıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin çok önemli katkılarıyla, geçmişten buyana devam eden bu sosyal çalışma ile şehrimizde bugüne kadar Allah'a hamdolsun ki, 15 bin çocuğumuzun kışlık kaban ve bot ihtiyacını karşıladık ve karşılamaya da devam edeceğiz. Bu anlamda, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na da huzurlarınızda ilimiz adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu yıl da öğrencilerimize 1000 adet kaban ve 1000 adet bot veriyoruz. Bu, bot ve kabanlar, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Andırın, Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu ve Göksun ilçelerinde yardıma muhtaç öğrencilerimize ulaşıyor. Elbistan ve Afşin ilçelerimizde ise oradaki ticaret ve sanayi odaları bu yardımları yapacak."
ÖĞRENCİLERE 600 KİTAP HEDİYE
Serdar Zabun ayrıca,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı'ndan satın aldıkları lise ve ortaokul düzeyine hitap eden 10 set halindeki 600 kitabı da öğrencilerin istifadesine sunulmak üzere okul müdürlerine teslim edeceklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise bugüne kadar eğitimle ilgili olarak KMTSO'dan istedikleri tüm yarım taleplerine her zaman olumlu yanıt aldıklarını ifade ederek," Bugünkü programda yine Kahramanmaraş'ın aslında kendi öz kültürüne dönük, öz çaba ve gayretine dönük bir projenin, bir programın desteklenmesi. Ticaret ve Sanayi Odamız hem kendi öz kazançlarından, helal kazançlarından arttırmış oldukları, eğitimin geleceği adına ayırmış oldukları bu katkıları belki hiç tanımadıkları, bilmedikleri, belki görmeyecekleri öğrencilerin yetişmesi için bizim aracılığımızla okullarımıza ulaşmasını sağlıyorlar. Ben bugüne kadar yapmış oldukları katkılar için ve bundan sonra devam edecek olan işbirlikleri için teşekkür ediyorum. Hayırlı bir çalışmanın tekrar hayırla sonuçlanmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından bot ve kabanlar öğrencilere ulaştırılmak üzere KMTSO Başkanı Serdar Zabun tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'a teslim edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!