KLÜ’ye Öğretim Elemanı Alımı Son Başvuru Tarihi Uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

KLÜ’ye Öğretim Elemanı Alımı Son Başvuru Tarihi Uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:13

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ'NE ÖĞRETİM ELEMANI ALIMI SON BAŞVURU TARİHİ ERTELENDİ.

Kırklareli Üniversitesi’ne (KLÜ) bağlı yüksekokul ve fakültelerindeki profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına 6 öğretim üyesinin alımı son başvuru süresinin 2 Kasım 2015 tarihine uzatıldığı bildirildi.
Kırklareli Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz çeşitli birimlerindeki öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla YÖK web sayfasında 16 Ekim 2015 tarihi itibariyle ilan edilen öğretim elemanı ilanının son başvuru tarihi 30 Ekim 2015 olarak yayımlanmıştı. Ancak, 30 Ekim 2015 tarihinde kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarından dolayı son başvuru tarihi 2 Kasım 2015 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır" denildi.
KLÜ’den öğretim elemanı alımıyla ilgili daha önce yapılan açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’ne eğitim programları ve öğretim dalında 1 yardımcı doçent, Mütercimli-Tercümanlık Bölümü’ne (İngilizce) 1 yardımcı doçent, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’ne yönetim ve organizasyon anabilim dalında 1 profesör, Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne devletler hukuku anabilim dalında 1 yardımcı doçent, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne 1 doçent ve Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü’ne ise 1 profesör alınacağı belirtildi.
KLÜ’ye alınacak öğretim üyeleriyle ilgili ilan, 21 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan öğretim üyesi ilanında şu bilgilere yer verildi:
"Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan ve bölümleri/anabilim dalları ile unvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır. Başvurular, ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda profesör ve doçent kadroları için Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına; yardımcı doçent kadroları için ise ilgili birimlere şahsen yapılacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin Üniversitelerarası Kurulca onaylanmış olması gereklidir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!