Klişeler meğer yalanmış

Güncelleme Tarihi:

Klişeler meğer yalanmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce ingiliz yazar Steve Chalke, haftalık Woman's Weekly Dergisi'ne kadınların aslında erkekleri tanımadığını ve klişe düşüncelere ‘‘takıntıları’’ olduğunu söyledi. İşte klişeler ve Chalke'nin onlar için dedikleri...

1-Erkeklerin tek düşüncesi sekstir

Bu iddiayı ortaya atan her kim ise, erkekleri hiç tanımıyor demektir.s Aslında erkekler için duygusal uyum birinci plandadır. Seks ikinci derecede önem taşır. Erkekler de tıpkı kadınlar gibi kendilerine değer verilmesini isterler. Övgü dolu sözler onları da çok etkiler. Seks ve şefkat, erkeklerde aynı derecede önem taşıyan iki unsurdur. Sevdiğiniz erkeği etkilemek ve de mutlu etmek için ona değer verdiğinizi bir şekilde anlatmalısınız.

2-Erkekler duygularından söz edemezler

Erkekler budala yaratıklar değildirler. Duygularını açıklamayı da pekala bilirler. Sadece erkekler duygularını açığa vurmaktan hoşlanmazlar. Sorunlarını da kendi kendilerine çözümlemek isterler. Bu yüzden erkek kadının yanında suskun kalınca, onun kadından soğuduğu sanılır. Oysa zihni çok meşguldür. Sorunlarına çözüm bulduktan sonra gene hayatındaki kadınla ilgilenmeye başlayacaktır.

3-Erkekler asla dinlemezler

Bir erkek, ağzından tek kelime çıkmadan saatlerce ekranın karşısında oturabilir. Ama telefon çalıp da iş yerinden bir arkadaşı önemli bir sorunla ilgili sorular sormaya başlayınca, erkek bülbül kesilir. Telefonu kapadıktan sonra erkek için suskunluk dönemi yeniden başlar. Aslında bu davranışı yadırgamamak gerekir. erkekler, iki işi birden yapamazlar. Yani hem ekrandaki programı izlemek hem de sizin sorularınıza cevap vermek onlar için imkansızdır. Dahası erkekler genellikle sorun çözümlemekten hoşlanırlar. Böyle bir durum olmayınca da sıradan konuşmaları dinlemek hoşlarına gitmeyebilir. Kadınlar için ayrıntılar çok önemlidir. Erkekler ise daha çok önemli noktaları bilmek isterler. Sizi dinlemesini sağlamak için olayın can alıcı bölümlerini özetlemelisiniz. Erkeğin sizi dinlemediğini düşünmeniz aranızda soğuk rüzgarlar estirir.

4- Erkekler yanıldıklarını kabul etmezler

Erkekler için başarı çok büyük önem taşır. Giriştikleri işlerde hata yaptıklarınıkabul edemezler. Kendilerine olan güvenlerini ve saygılardını yitirmekten korktukları için böyle davranırlar. Hatasını kabul etmeyen erkek, kadını öfkelendirebilir. Ve hiç gereği yokken büyük bir tartışma zemini hazırlanır. Kadın, erkeğin hatasını kabul etmesi için biraz daha sabırlı olmalı. Eğer erkeğin hatasını, hatanın yapıldığı dakikada yüzüne vurmaz da daha sonra işi biraz da şakaya vurarak ona hatırlatırsanız, hatayı inkar etme sendromundan kurtulur. Erkeğin gururunu okşamak için hep ondan yardım istemek,size yol göstermesini sağlamak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!