Klip yasağı şans getirdi

Güncelleme Tarihi:

Klip yasağı şans getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 14:02

Genç şarkıcı Seren Akıska, ikinci albümü “Yeni Bir Sayfa”yı çıkardı, ilk klibini de “Agresif” adlı şarkıya çekti. Ancak RTÜK, ‘şiddet içerdiği’ gerekçesiyle klibi yasakladı. Kararı öğrendiğinde çok üzülen Akıska, şimdi durumdan oldukça memnun: “Ekranda sansürlenen klip, internette rekor kırdı!”

Haberin Devamı

Müzik maceranız nasıl başladı?     

- Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Temel Bilimler bölümünden mezunum. Çeşitli mekanlarda sahne aldım, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Türkçe şarkılar söyledim. Hayalini kurduğum albümü 2007 yılında “Tatlı Tatlı” adıyla çıkardım. 2008’de de “Dilini mi Yuttun?” adlı single’ımı yayınladım.

Şimdi de “Yeni Bir Sayfa” ile karşımızdasınız. Nasıl bir çalışma bu, anlatır mısınız?    

- 10 şarkılık bir albüm. Prodüktörlüğünü şebnem Özberk yaptı. Başta Sezen Aksu olmak üzere Fettah Can, Murat Güneş, Mehmet Andiçen, Gunther Göbel, Taan Newjam ve Foti Stefos gibi başarılı isimlerle çalıştım. Söz ve müziği bana ait olan “Melekler Bizimle” adlı şarkıma da bu albümde yer verdim.

BEDAVA PROMOSYON

Albümün ilk klibini “Agresif” adlı şarkıya çektiniz, ancak çalışma RTÜK tarafından yasaklandı. Bu durum sizi ve kariyerinizi nasıl etkiledi?


- Klibi Mustafa Uslu yönetmenliğinde çekmiş, Hitler ve Rönesans tabloları görüntülerine de yer vermiştik. Ama şiddet içerdiği gerekçesiyle yasaklandı, bu nedenle montajlamak zorunda kaldık. Durumu öğrendiğimde tabii ki çok üzüldüm. Ama klibin ekranda yasaklanması, dijital ortamda daha fazla izlenmesini sağladı. Sırf yasak olduğu için internet üzerinde büyük başarı yakaladı. Sadece ülkemizde değil, dünyada da bu böyledir. Yasak olan her şeye talep fazla olur. Ben de bu yasaktan yararlandım, internette promosyonum yapılmış oldu, daha çok tanınmaya başladım. Yani bu olay bana şans getirdi.

İkinci klip hangi şarkıya çekildi?

- Sezen Aksu’nun “Kaçın Kurası” adlı şarkısına. Animasyon tarzında 6 bin kareye yakın çizimle gerçekleştirildi bu klip.

Müzik dünyasındaki hedefiniz nedir?

- Kalıcı, sansasyonlardan uzak, yalnızca müzikle uğraşan ve kendi şarkılarını söyleyen bir sanatçı profili çizmek istiyorum.

Konser çalışmalarınız var mı?

- Evet, yurtiçi ve yurtdışında konserlerim olacak. Çok iyi bir ekip ve orkestrayla birlikte çalışıyorum.

GÜZELLİK UZMANIYIM

Hayatınızda müzik olmasaydı, hangi mesleği yapıyor olurdunuz?


- Ben aynı zamanda güzellik uzmanıyım. Ailemin ızmir’de dört tane estetik kliniği var. Müzik çalışmalarımdan arta kalan zamanlarımda bu işimle meşgul oluyorum. Müzik olmasaydı, tam zamanlı çalışan bir güzellik uzmanı olurdum.

Müzik ve estetik kliniğindeki işiniz dışında kalan zamanınızı nasıl değerlendirirsiniz?

- Kanun, piyano ve yan flüt çalıyorum. Yakın çevremdeki ailelerin çocuklarına müzik dersleri veriyorum. Bunun dışında bol bol spor yapıyorum. Koşuyorum, bisiklete biniyorum ve sörf yapıyorum. Yakın arkadaşlarımla sinemaya gitmeyi seviyorum. Bir de evde yemekler yapıp arkadaşlarıma ziyafet veriyorum...

Haberin Devamı

OYUNCULUK TEKLİFLERİ GELİYOR

Oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?


- Evet, çok istiyorum. Çocukken de hep şarkıcı ya da oyuncu olmak istiyordum zaten. Hatta Ayla Algan’ın oyunculuk atölyesine de gittim. Teklif var, senaryoyu okuyup çok beğendim, hayırlıysa olacak. Bu arada dizi teklifleri de aldım, kısa süre içinde onlar da netlik kazanacak.

Haberin Devamı

İŞİNDE BAŞARILI OLAN AŞKTA DA KAZANIR

Aşk hakkında neler söyleyeceksiniz?


- Kalbim müzik aşkıyla dolu... Henüz kariyerimin başındayım. ıyi bir ailede yetiştim ve onların desteğiyle müzik hayatımda daha başarılı olacağım. ışinde başarılı olanın, aşkta da başarı sağlayacağına inanıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!