Klasik müziğin ustaları, gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Klasik müziğin ustaları, gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 12:41

Klasik müziğin ustaları, gençlerle buluştu

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi, sanat alanındaki örnek projelerinden Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass Programları'nı bu yıl üçüncü kez başlattı. Çocuk ve genç sanatçı adayları, dünyaca ünlü klasik müzik ustalarından eğitim alma fırsatı buldu.

Türkiye'de kadrolu sanatçılarla Oda Orkestrası kuran ilk ilçe belediyesi olan Karşıyaka Belediyesi, Masterclass Programları ile yeni yıldızların yetişmesine de katkı sağlıyor. Bu yaz döneminde üçüncü kez düzenlenen hızlandırılmış eğitimlerden Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass Programı, 7 Ağustos'ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde başladı. Programda, onlarca başvuru arasından seçilen 23 katılımcı yer aldı. Uluslararası Blackmore Müzik Akademisi Direktörü Dylan Blackmore, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Serap Gökmen ve  Oğuzhan Kavruk gibi klasik müzik yıldızlarının eğitim verdiği program, 14 Ağustos'ta sona erecek.

SON BAŞVURU 15 AĞUSTOS

Orkestra Şefliği Masterclass Programı ise 28 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen'in katılımcılara temel şeflik tekniklerini çalıştıracağı eğitim için 15 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek. Katılım şartları ile ilgili www.karsiyaka.bel.tr adresinden ve 0232 330 64 04 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!