Klasik müziğin adresi Bodrum..

Yaz ve sonbahar ayları boyunca Bodrum Yarımadası, klasik müzik etkinlikleriyle kaplanıyor. Öteden beri Bodrum’un klasik müziğin adresi olmasını arzulardık. Yıllarca bunun için yazdık, çizdik.. Rüyamızın gerçekleştiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

BODRUM’u hep klasik müziğin adresi olarak hayal ettim.. Ne pop, ne arabesk, ne alaturka, hayalimdeki Bodrum’un ruhuna hiçbir zaman tam oturmadı.
Rahmetli dostum Zeki Müren Bodrum aşığı idi, Gümbet yıllarında nice sohbetlerimizi diz dize yaptık. Bodrum’u düşündüğüm zaman evimde Zeki Müren dinlemeden yapamam.. Ama o iş başka, bu iş başka..
Bodrum bende bir “ütopya”(hayal) olarak Vivaldi’nin, Dvorak’ın, Chopin’in, Schumann’ın, Bizet’in, Paganini’nin, Rossini’nin, Berlioz’un, Debussy’in, Mozart’ın, Beethoven’in, Schubert’in, Mendessohn’un, Lizst’in, Çaykovski’nin, Brahms’ın romantik klasiklerinde yaşar gider..
Denemesi bedava..
Şu günlerde tekneyle Bodrum’dan Karaada açıklarına şöyle bir uzanın..
Dönüp Bodrum’a hayran hayran bakarken..
Teybinize önce alaturka koyun, bakalım dinlediğiniz melodi ile şu rüya alemi manzara birbiriyle uyuşuyor mu?
Sonra arabesk koyun.. Hemen defedin!
Sonra, “Eller havaya” tarzında bir pop koyun bakalım.. İçiniz daralır..
Hangisi Bodrum’la sevişebiliyor?
Sonra dinleyin Çaykovski’den Mevsimler’den Ekim’i..
Zevkten bayılıp yere düşün, iyi mi?..

Haberin Devamı

BÜYÜLEYİCİ KONSERLER

Bodrum’da bu sezon çok güzel şeyler oldu.
Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve destekleriyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “9.Bodrum Uluslararası Bale Festivali”, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde adeta kapalı gişe sergilendi. Sağolasınız Başkan Mehmet Kocadon ve genel müdürümüz Rengim Gökmen..
Devlet sanatçımız Gülsin Onay ve sanatçı Eren Levendoğlu”nun yoktan var ettikleri, “8.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, temmuz ayından başlayıp eylül ayı sonuna kadar izleyenleri büyüleyerek Gümüşlük Eklesia Kilisesi mekanında gerçekleşti. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve sponsorların var gücüyle desteklediği festivalde, hem ünlü solistleri izledik, hem yaz okulundan yetişen genç yetenekleri alkışladık.
Bodrum-Turgutreisli kontrbas sanatçısı  Numan Pekdemir’in sanat koordinatlüğündeki “Bodrum Oda Orkestrası”, Turgureis Şevket Sabancı Konser Salonu açılış konseri başta olmak üzere bir çok etkinliklere imza attı.
“Karsanat Barok Müzik Festivali” ise, Bodrum Kalesi Orta Avlu’daki konserlerinde Kayra Barok, Yunanlı Ensemble Kelsos, Kayra Türk Müziği topluluklarını bizlere tanıştırdı.
Yaşşa Bodrum..
Sen bir tanesin!
Var mı, Ege sahillerinde başka rakibimiz?..
Varsa yoksa, plaj diskoları, dis-cum-bom, haydi eller havaya!..

Haberin Devamı

Escher Quartet Eklesia’da sahne aldı

Adam Barnett (Violin), Wu Jie (Violin), Pierre Laponinte (Viola) ve Dane Johansen’den (Çello) oluşan Amerika Birleşik Devletleri kökenli yaylı çalgılar dörtlüsü “Escher Quartet”, ilk kez geldikleri 8.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde ayakta alkışlandılar.

Gülsin Onay’dan muhteşem final

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konserinde seyirciyle buluşan devlet sanatçımız piyanist Gülsin Onay, yine usta yorumları ve seyirciyi büyüleyen tuşeleriyle unutulmaz  bir final gerçekleştirdi.

Bale Festivali kapalı gişe sergilendi

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde her temsilin kapalı gişe sergilendiği 9. Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nin olağanüstü başarısı sebebiyle, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof.Rengim Gökmen ve yardımcısı Nilgün Çelebi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bodrum Trio sempati topladı

Bodrum Oda Orkestrası’na bağlı “Bodrum Trio”, her etkinliğinde sempati topladı ve alkışlandı. Antalya Senfoni Orkestrası sanatçısı Özge Tanrıver ile İzmir Senfoni Orkestrası sanatçılarından Gülce Karagözcük ile Beste Başçı bir konserlerinde.

Gümüşlük Festivali

8.Uluslarası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, değerli sanatçıların verdiği konserlerin yanı sıra genç yeteneklerin sahne almasıyla da devam etti. Festivalin sonunda yaz okulunda yetişen 8 genç viyolonsel sanatçısı adayı, hızlı maratonun sonunda seyircinin karşısına çıktı.

Barok Festivali kaledeydi

Bodrum Kalesi Orta Avlusu’nda üç gün süreyle gerçekleşen 2.Karsanat Barok Müzik Festivali, akustik ortamda, ses düzeni kullanmadan Bodrumlulara unutulmaz saatler yaşattı.

Yazarın Tüm Yazıları