KKTC’ye 2 aylığına kadın başbakan

Güncelleme Tarihi:

KKTC’ye 2 aylığına kadın başbakan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçen hafta gensoruyla düşürülen İrsen Küçük hükümeti yerine yeni hükümeti kurma görevini, 3 muhalefet partisinin üzerinde uzlaştığı ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Dr. Sibel Siber’e verdi. Parlamentoda güvenoyu sorunu bulunmayan Sibel Siber, 30 yıllık KKTC tarihinde ilk kadın Başbakan olacak. Siber,28 Temmuz’daki erken seçimlere kadar görevde kalacak.

Haberin Devamı

Eroğlu’ndan görevi alan Dr. Sibel Siber ilk açıklamasında, 3 muhalefet partisinin belirleyeceği teknokratlardan oluşan bir seçim hükümeti kuracağını söyledi. 50 sandalyeli parlamentoda 27 milletvekili ile çoğunluğu sağlayan ve Başbakan İrsen Küçük hükümetini gensoruyla düşüren 3 muhalefet partisi, yeni hükümet içinde, erken seçimlere katılmayacak siyasi isimlerin de bulunacağını açıkladı.

Cerrahpaşa mezunu

KKTC’nin ilk kadın Başbakanı Sibel Siber, 13 Aralık 1960 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. 1983’te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’den mezun olan Siber, 1989 ve 2000 yıllarında ABD’de burslu olarak mesleki eğitim gördü. 2009’daki erken seçimlerde de CTP’den milletvekili seçildi. Siber, evli ve iki
çocuk annesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!