KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: Anahtar bizde olduğu sürece her kapıyı açarız

Güncelleme Tarihi:

KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: Anahtar bizde olduğu sürece her kapıyı açarız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 12:55

KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: Anahtar bizde olduğu sürece her kapıyı açarız

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA) - KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ın anahtarının kuzeyde olduğunu belirterek, "Bunların yapacağı tüm baskılara karşı anahtar bizde olduğu süre içerisinde, her kapıyı açarız" dedi.
KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu, Gaziantep'te bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gazeteciler Konfederasyonu'nun toplantısına katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ataoğlu, Türkiye'de açılan konsoloslukların birer gönül köprüsü olacağını belirtti. Kıbrıs'ın anahtarının kuzeyde olduğunu dile getiren Bakan Ataoğlu, şunları söyledi:
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak anavatan Türkiye’ye vermiş olduğunuz değerin ve kurulması gereken köprülerin kurulması için anavatan Türkiye’nin değişik illerindeki temsilcileriniz artmaya devam ediyor. Gaziantep’te, Antalya’da, Trabzon’da temsili temsilcilikler açma kararını aldık.  Bu gönül köprüsü için, Gaziantep’te de konsolosluk açarak aramızdaki gönül köprüsünü oluşması, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde elimizden gelen neyse onu yapmaya hazır olduğumuzu, istenen bilgi ve belgelerin sizlere anında verilmek üzere konsolosluğumuzun her zaman sizlerin emrinde olduğunu belirtmek isterim. Son dönemlerde yaşadığımız, Rumlarla karşı karşıya kaldığımız ve iddialı olduğumuza inandığımızdan dolayı her zaman ve her platformda ülkemizdeki üniversiteler, hastaneler, oteller gibi birçok gurur verici ve her zaman önererek bahsedeceğimiz tesislerimiz var. Bunlar ne kadar katı hareket etmek isterse istesin, Kıbrıs’ın anahtarı kuzeyde. Bunların yapacağı tüm baskılara karşı anahtar bizde olduğu süre içersinde biz her kapıyı açarız. Her kapıyı açtığımız zaman onların duymuş olduğun rahatsızlık bize mutluluk getirir."
Toplantı sonrası, Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt tarafından Turizm Bakanı Ataoğlu'na plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!