Kızsız adam intiharın eşiğinde

Güncelleme Tarihi:

Kızsız adam intiharın eşiğinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 14:55

Kadir Has Üniversitesi’nin yaratıcı ekibi, gişe rekortmeni “Issız Adam”a gönderme yapan “Kızsız Adam” filminin ardından, yeni proje için kolları sıvadı. “Gelecekte Bir Gün” adlı bu filmde intihara kalkışan bir genci canlandıran ‘Kızsız Adam’ Hayrettin Karaoğuz, yeni filmlerini Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

“Kızsız Adam”dan sonra hayatınızda neler değişti?    

- Aslında pek bir şey değişmedi. Okulda tanıyorlardı zaten, tek fark şimdi sokakta da tanınıyor olmamız... Bir gün metrobüste giderken (malum, metrobüsler tıkış tıkıştır, benim de yüzümün yarısı kapının camına yapışıktı), biri beni dürttü ve “Kızsız Adam mısın?” dedi, “Evet” dedim. Yanındakine dönüp “Bak görüyor musun, hâlâ otobüse biniyor” dedi. Neyle gidecektim ya!
   
Tanınmak hoş bir duygu ama, değil mi?     

- Tabii ki tanınmak hoşumuza gidiyor ama kafamızda şöhret değil “bundan sonra ne yapabiliriz” düşüncesi var hep...

 Yapımcılar da “Kızsız Adam” sayesinde sizi keşfetti tabii... Önce reklamlarda göründünüz, sonra film projeniz duyuldu.

- Evet, dizilerden de teklif geldi mesela... Ama ben bu yaşta o yıpratıcı sektörün içinde olmak istemedim. Bir de ben, bir anda tepeye çıkmaktan korkarım. Her şey sırasıyla olsun isterim. Basamak basamak ilerlemek lazım. Gelen teklifler arasında bana en çok “Gelecekten Bir Gün” filminin senaryosu uygundu...

Neydi bu filmde size cazip gelen, size uygun olan?

- Yapımcısından oyuncusuna, çok sağlam bir ekip var. Hande Subaşı, Rasim Öztekin, Can Gürzap, Işın Karaca’nın olduğu eğlenceli bir kadro. Senaryoyu daha bana gönderdikleri gün okuyup bitirdim ve hemen kabul ettim.

BASİT KOMEDİ DEĞİL, KARA MİZAH OLACAK


Komedi mi?

- Komedi filmi ama basit bir komedi değil, kara mizah...

Rolünüzden bahseder misiniz?

- Ben Tolga karakterini oynuyorum filmde. Başına sürekli şanssızlıklar gelen, umudunu yitirmiş bir adam. ıntihara kalkışıyor ve intihar etmeseydi başına hangi güzelliklerin geleceğini görmesiyle başlıyor film. Yani insanlara umut aşılayan bir konusu da var.

Çekimler ne zaman başlıyor?

- Ağustosta başlayacağız.

Nerede yapılacak çekimler?

- İlk haftası Antalya’da, geri kalanı ıstanbul’da çekilecek...

“Kızsız Adam” bir ekip işiydi, ama siz daha ön plana çıktınız. Peki bu filmde Can Sarcan ve diğer ekip arkadaşlarınız olacak mı?

- Tabii ki... Onları da dahil ettik. Can kamera arkasında, Tolga yine organizasyon işlerinde... Kanka rolümde de Bektaş oynuyor. Mehmet ve Ceren’i senaryoya kattık. Filmde hepimiz varız. Zaten okul sonrasında bir ofis kurduk. Kendi yapım şirketimizi kurma yolunda ilerliyoruz. Normalde mezun olduktan sonra askere gitmeyi planlıyordum, ama bu işler çıkınca tecil etmek durumunda kaldım.

Hedefleriniz arasına Oscar’ı da koydunuz mu?

- Sen yazmıştın değil mi “Bu ekip Oscar’ı alır” diye... Evet, böyle bir hayalim var benim. Oscar’ı alamaz mıyız, alırız. Bir de ben Oscar’ı sunmak istiyorum. Ama Türkçe olarak...

Türkçe sorun olmaz mı?

- Altyazı geçsinler ıngilizce... Hayal bu ya, başka bir şey değil.

Oscar’ı alacak olsanız nasıl bir konuşma yapardınız?

- Bilmem, hiç düşünmedim.

Bence bir Türk Oscar alsa, teşekkür konuşmasına kayınvalide ve eltiden başlamalı!

- Değil mi; “Kayınçoma, Ahmet Abi’ye, kahvedeki arkadaşlara teşekkür ediyorum” falan...

Haberin Devamı

Kızla gezmem normal, eşeklemi yakalanacağım

Haberin Devamı

Ünlü olmanın bazı bedelleri var. Mesela magazin kameraları peşinize düşebilir. Özel hayatınızı gizlemek zorunda kalabilirsiniz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Ben böyle düşünmüyorum. Mesela beni kız arkadaşımla gezerken yakalayabilirler. Bu yakalanmak mıdır bilmem ama kız arkadaşımla gezmem çok normal. Rahatsız olmam yani... Sonuçta sağlıklı bir erkeğim, eşekle mi yakalanacağım! Ancak o zaman haber olur...

'Kızsız adam' gibi bir film daha yapıyoruz

 Eski ekiple devam eden yeni projeleriniz var mı?

- Olmaz mı? “Kızsız Adam” gibi yeni bir çalışma daha var. “Kızsız Adam”a 67 lira harcamıştık, buna biraz daha fazla bütçe ayırıyoruz. Gerçi ti’ye aldığımız filmin bütçesinin yanında “hiç gibi bir rakam” ama sağdan soldan kazandığımız 3-5 kuruşu burada kostüme, yola, mekana yatırdık...

Adı ne filmin? Ne zaman, nerede izleyebileceğiz?

- Henüz ismini söyleyemem ama duyum alan televizyon kanallarından “bizde yayınlayın” diye teklifler geliyor. Henüz bitmediği için nerede nasıl yayınlanır bilmiyoruz. Bu iş biraz daha profesyonel oldu. Yine bizim çekirdek ekiple yaptık ama kostümlerle falan eğlenceli bir şey çıktı ortaya. Eylül’de vizyona girebilir!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!