Kızmamak elde mi?

Güncelleme Tarihi:

Kızmamak elde mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gün boyu karşımıza çıkan terslikler, hoşumuza gitmeyen davranışlar, anlaşılamamalar, beklenmedik sürprizler, boşa giden sözler... Örnekler arttırılabilir. Hepsi de kızmak, sinirlenmek, hatta tepki göstermek için bir neden olabilir.

Herkes sinirlenir, sevinip üzüldüğü gibi... Ya bağırıp çağırır ya da derin bir suskunluğa gömülür. Yüzün ifadesi de rengi de değişir. Gözler ya küçülür ya da kocaman olur. Kalp hızı artar, nefes sıklaşır, ses anlaşılmaz olur.

Sanki kaza gibi ‘‘geliyorum’’ demez, ama gelir. Bazen trafikte, bazen telefonda, bazen sular kesildiğinde ya da iş yerinde... Ama gelir.

Peki acaba ünlüler nelere nasıl kızarlar?

ARZUM ONAN

Bir şeye çok sinirlendiğimde genel tepkiler vermiyorum. Sesim bile değişmiyor. En çok trafikte kurallara uymayanlara, öyle her şeyi bilip gibi görünen ama bir şey bilmeyenlere kızıyorum.

ESİN AFŞAR

İnsanların birtakım şeyleri abartmasına çok kızarım. Görsel ve yazılı basının abartmaları da buna dahil. Doktorların tüccarlaşması ve tıp dünyasının mafyalaşması da beni sinirlendiriyor. Dayanamadığım bir şey de sigara içen insanlar. Onları anında aşağılıyorum. Hele kucağında çocuk varken sigara içiyorlarsa dövmemek için zor tutuyorum kendimi.

AŞKIN NUR YENGİ

Enayi yerine konulmak ve yalan söylenmesi beni çok sinirlendirir. Asla bağırıp çağırmam, en fazla anten ya da kazma diye karşılık veririm o insanlara. Zaten bu sözleri kullandım mı, bilin ki ben çok sinirlenmişim.

BOZOK GÖREN

Bekletilmeye dayanamam. Bir de yenilmeye... Oyun bile olsa yenilmek zoruma gider. Ne de olsa çok hırslı bir Oğlak burcuyum. Sinirlendiğimde bağırıp çağırırım. Ancak sinirime hakim olamayacak kadar çok sinirlenirsem, hemen spor yaparak deşarj olmaya çalışırım.

DİDEM UZEL

Sabahları çok asabi olurum. Yarım saat kimse yanıma yaklaşamaz. Yalana asla tahammül edemem. Annem, babam bile olsa kabul edemem. Yalan derken elbetteki pembe yalanları kasdetmiyorum. Ancak dürüstlükten yanayım. Beni aldatmaya çalışanları affetmiyorum ve yavaş yavaş kin duymaya başladığım için de asla görüşmüyorum.

NÜKHET DURU

Yalana çok kızarım. En kötü gerçeğe bile dayanabilirim. Yeter ki gözümün içine baka baka yalan söylenmesin. Tepkilerim sakindir. O an şiddetli bir tepki gösteremiyorum. Uzun süre biriktiriyorum. Yalnız bir patladım mı, ev bile yıkarım!

GANİ MÜJDE

Naomi, yengenizle ilgili çıkan haberler beni çok sinirlendiriyor. Özellikle ‘‘Şunla bunla aşk yaşıyor’’ diye çıkan haberler. Ben de tepkimi göstermek için hemen Naomi'yi arıyorum. Ama telefonlara çıkmıyor kaltak!

BERNA LAÇİN

Korkutucu şaka yapanlara çok kızıyorum. En son birkaç gün önce başıma geldi. Eşimle Göcek'teydik. Denize girdi ve bir süre suyun içinden çıkmadı. Meğerse teknenin altına girmiş ve saklanmış. Korkudan ölecektim. Güya bana şaka yapmış. Bomboş koyda öyle bir bağırdım ki, dağlarda sesim yankılanınca ben bile kendimden korktum. Bir de yakın arkadaşlarım yolculuğa çıktıklarında beni arayıp sağlık haberlerini vermezlerse çok kızarım. Aramadıkları için kafamda kurarım: ‘‘Acaba trafik kazası mı geçirdiler, bir şey mi oldu’’ diye. Kızıp bağırırım, ama merak ettiğimi bildikleri için bir şey demezler.

SİBEL TURNAGÖL

Yalana ve iftiraya tahammül edemem. Sokakta hiç tanımadığım bir insan gözümün önünde haksızlığa uğruyorsa onun için kavga edebilirim. Ne yapayım dayanamıyorum çünkü. Tepkilerimi hemen gösteririm, içimde tutamam.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!