Kızlar Dalaşı Ankara’da!

Son haftalarda Ankara’da sanat adına çok güzel etkinlikler yapılıyor. İlki üç hafta önce Tepe Prime’da açılan M1886 Sanat Galerisi. Sevgili Döne Otyam çok özel bir kadın, sanatçı bir babanın sanatçı kızı. Ben kendisini Mardin Bienali’nde yakından tanıdım ve yaşam enerjisine, zevkine, insanlığına hayran oldum.

Haberin Devamı

Döne, Mercedes’in Ankarada’ki üç bayisinden biri olan Hasmer Otomotiv’in Tepe Prime’da açtığı M1886 (Bu arada, galerinin adı Mercedes’in kuruluş yılından geliyor, M1886!) sanat galerisinin yönetmeni olunca Ankara’ya da sanat anlamında hareket geldi. Açılış Kezban Arca Batıbeki’nin Kız Dalaşı sergisiyle oldu. Ben açılışa Ankara dışında olduğum için gidemedim ama daha sonra bir uğrama fırsatı bulduğumda, mekana ve içinde minik hediyelik eşyalar satan dükkana bayıldım. Bu kadar zevkli ürünlerin bir arada olduğu bir müze dükkanına Türkiye’de daha önce rastlamamıştım... Belli ki Döne’nin zevkli seçimleri! Ayrıca mekanın tasarımını yapan Neşet Güne de müthiş bir iş çıkartmış. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık! Buradan da meraklısına duyurulur: Kezban Arca Batıbeki’nin sergisi 31 Mayıs’a kadar devam edecekmiş. Gidin görün, benim aldığım keyfi siz de alın!

Haberin Devamı

Ankara’da Çağdaş Sanat!

Geçen hafta Sevgili Özge Çavuşoğlu’ndan bir telefon aldım, beni Koleksiyon Mobilya’nın organize ettiği bir etkinliğine davet etti. Özge eş durumundan Ankaralı olan İstanbullu bir iletişim uzmanı. Ankara’da özellikle Koleksiyon Mobilya ile ortaklaşa çok keyifli etkinlikler yapıyorlar. Bunlardan sonuncusu da son dönemde yükselen değer Çağdaş Sanat’ın kriterleri ve koleksiyonerliği konusunda verilen bir eğitim oldu. Sanat severlere güncel sanat konusunda eğitimler vermek amacıyla Tansa Mermerci Ekşioğlu, Zeynep Öz ve Laura Carderera tarafından İstanbul’da kurulan SPOT’u Kolleksiyon Ankara mağazalarının sahibesi Sinem Özgümüş ve Özge Çavuşoğlu Ankara’da ağırladı. Çağdaş Sanat konusunda verilen eğitime Ankara’da gösterilen ilgi de haliyle fazla oldu. Bugünlerde İstanbul Modern’de başlayan Burhan Doğançay’ın Kent Duvarları sergisi büyük ses getirirken sanatın artık Türkiye’de geldiği bu noktayla SPOT’un verdiği eğitimler de çok daha önemli oldu. Ankaralı iş insanlarının son dönemde sanata yaptıkları yatırımlar da arttıkça daha da bilinçlenme adına harika bir fırsat! Bu arada Özge’den duyduğuma göre bu eğitimler devam edecekmiş, Ümitköy ve Turan Güneş Koleksiyon mağazalarından kayıt yaptırarak, Ekim ayından başlayacak olan eğitimlere katılabilirsiniz. Ne güzel değil mi?

Haberin Devamı


Yine evimizde, yeni yerimizde...


Geçen hafta yola çıkan “Geleceğim Parlak Kariyerim Mutfak” Sosyal Sorumluluk Projemizin tırı Karadeniz turunu tamamladı ve bu etabın finalini gerçekleştirmek üzere yarın ve salı Polatlı’da olacak! Ben de yarın oğlanlarla birlikte Polatlı’ya gidiyorum. Geçen hafta gittiğimiz illerdeki eğitim çok verimli geçti. Hem çocuklar hem de bizim için unutulmaz bir deneyimdi. Öğrencilerin yemek yaparken yaşadığı heyecan, bizim onlar için umut ettiklerimiz konusunda bizi daha da gururlandırdı. Bütün bu duygu yoğunluğu içinde, yeni Big Chefs’imizi de dün açtık. Ne dersem diyeyim, nereye gidersem gideyim yine evime, dostlarıma, sevdiklerime dönüyorum! İran Caddesi 35 numaradaki yeni Big Chefs’i açarken tıpkı ilk açtığımız Big Chefs kadar heyecanlıydık... Ondördüncü Big Chefs’i Tarabya’da boğazın kenarında açmaya hazırlanırken, benim favorim Ankara Seymenler Parkı manzaralı Big Chefs olacak gibi gözüküyor!

Yazarın Tüm Yazıları