Kızkalesi’ne kapalı pazaryeri

Güncelleme Tarihi:

Kızkalesi’ne kapalı pazaryeri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 11:14

Kızkalesi’ne kapalı pazaryeri

Haberin Devamı

Ali Rıza EREN/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinin tarihi ve turistik Kızkalesi Mahallesi’ne belediye tarafından yaptırılan modern pazar yerinin kura çekimi gerçekleştirildi.
Erdemli Belediyesi, Kızkalesi Mahallesi’nde çağdaş pazaryerini halkın kullanımına açtı. Pazarcı esnafı ile bir araya gelen belediye yetkilileri yapılan kura çekimi ile pazarcı esnafına yerlerini tahsis etti. 2014 seçimleri öncesinde her beldeye düğün salonu ve kapalı pazaryeri sözü verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Halkımız kışın çamurlu, yazın tozlu sokak ortalarındaki çağdışı pazaryerlerinden kurtulmalı dedik ve bu anlamda tek tek, belde belde modern, şık kapalı pazaryerlerimizi halkımıza armağan etmeye devam ediyoruz. Pazarcı esnafımız için de aynı durum geçerli. Pazarcı esnafımız ve alışveriş yapan vatandaşlarımız, yazın güneşten, kışın yağmur ve çamurdan etkilenmeden daha konforlu ve modern bir pazaryerinde alışveriş yapabilecek" diye konuştu.
Pazarcılar Dernek Başkanı Veli Subaşı, yaptırılan kapalı pazaryeri nedeni ile Belediye Başkanı Tollu’ya teşekkür ederek, "Zor şartlar altında çalışan pazarcı esnafımızın en büyük ihtiyacı olan kapalı pazar yerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızkalesi kapalı pazar yeri için çekiliş yapıldı, artık halkımıza daha sağlıklı ve daha temiz hizmet vereceğiz. Yapılan pazar yeri için başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz, hizmetlerinin devamını diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!