Kızkalesi sezona hazır

Güncelleme Tarihi:

Kızkalesi sezona hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 17:17

Kızkalesi sezona hazır

Haberin Devamı

MERSİN’in Erdemli İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, turizm sezonu öncesinde tarihi ve turistik Kızkalesi'nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Pamuk, Erdemli'nin 'vitrini' Kızkalesi'nin sezona hazır olduğunu söyledi. 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile birlikte Kızkalesi’ne giden Pamuk, yörenin turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şöyle konuştu: 
"Tarihi ve turistik Kızkalesi'nde yat ve taşımacılıkta kullanılan tekneler ile ilgili yerinde bir incelemede bulunduk. Ayrıca Kızkalesi’nin yeni turizm sezonuna hazırlıklarını yerinde gördük. Kızkalesi açısından çok değerli bir tarihi eser. Kızkalesi, gerek ilçemizin tanınırlığı açısından gerek marka değeri açısından ilçemizin vitrini konumunda. Erdemli’ye katkılar sağlayacak bir destinasyon. Dolayısıyla bunun turizm açısından gelen misafirlere en iyi şekilde tanıtılması, aktarılması, burada insanların huzur içerisinde tatillerini geçirmeleri bizim için çok önemli."
'İşletmecilerle de bir araya gelerek sorunları dinlediklerini anlatan Kaymakam Pamuk, şöyle devam etti:
"Amacımız Erdemli’ye gelen misafirlerimizin burada huzur içerisinde tatillerini geçirmeleri. İlçe geneli nüfusumuz 130 bin ama yazın 400 bine çıkıyor. Kızkalesi’nin kış sezonu nüfusu 3-4 bin civarındayken, yazın bu nüfus 50-60 bine, tatil günleri 100 bine ulaşıyor. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin rahat ve huzur içerisinde keyifli bir tatil geçirmeleri için çalışmalarımız sürüyor."

Ali Rıza EREN/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA)
MERSİN, (DHA)

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!