Kızıyla tatilde

Güncelleme Tarihi:

Kızıyla tatilde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, inkâr yasa tasarısı ve eski Çek lider Vaclav Havel’in cenaze töreni gibi işlerle meşgul olurken, eski manken ve şarkıcı eşi Carla Bruni iki aylık bebeği Giulia ile birlikte özel bir jetle Fas’a gitti.

Haberin Devamı

First lady Carla, önceki gün 44. doğum gününü Marakeş şehrinde kutladı. Noel bayramını lüks bir villada geçiren Carla ile kızına on kişilik bir koruma ordusu eşlik ediyor. Nicolas Sarkozy’nin de birkaç günlük bir tatil için eşinin yanına gelebileceği belirtilirken, Carla’nın pahalı bir villayı kapatması, Arap demokrasi eylemcilerinin tepkisini çekti. Faslı siyasi analist Cemal Dabi, “Milyarder siyasetçilerin eşlerinin lüks villalarda tatil yapması Arap ülkelerinin adını kötüye çıkarıyor” dedi. Laila Mansouri isimli demokrasi aktivitisti de “Carla kendinden utanmalı. Fas büyük sosyal problemleri olan bir Arap ülkesi. Yaptıklarıyla yönetimi meşrulaştırıyor” dedi.

Tatil masrafının vergi mükelleflerinin cebinden mi çıktığı, yoksa Sarkozy’nin mi ödediği belli değil. Kral Muhammed’in Jacques Chirac gibi Fransız politikacıları ülkesinde birçok kez bedava ağırladığı biliniyor. Kral Muhammed, kendini “Sarkozy’nin yakın arkadaşı” olarak tanıtıyor. 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!