Kızının yaşadığı mağduriyeti unutamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kızının yaşadığı mağduriyeti unutamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 10:29

- Emekli öğretmen Mustafa Bacak, 28 Şubat sürecinde Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan kızının başörtüsü taktığı gerekçesiyle okula alınmadığı günleri aradan geçen 19 yıla rağmen unutamıyor

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Emekli öğretmeni Mustafa Bacak, 28 Şubat sürecinde Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan kızı Esra Eke'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle okula alınmayışını aradan geçen 19 yıla rağmen unutamıyor.

Bacak, 28 Şubat sürecinde kızının yaşadığı mağduriyetle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönemin dindar insanlar için sıkıntılı geçtiğini söyledi.

Bu süreçte kızını bizzat kendisinin okula götürdüğünü kaydeden Bacak, "Öğretmenler, başı açık öğrencileri, başörtülü öğrencilerden ayırarak ders işlediler. Kendi sınıflarında oturan öğrenciler 'yok' yazıldı. Daha sonra devamsızlıktan okuldan atıldılar. Mahkemeye gittik ama kimi kime şikayet edeceksin" diye konuştu.

- "Millet dik durmasını öğrendi"

“Ya inandığın gibi yaşayacaksın ya da yaşadığın gibi öleceksin” diyen Bacak, "Kızım devamsızlık nedeniyle okuldan atıldı. Esra'nın idealleri vardı ancak gerçekleştirmek nasip olmadı. Evlendikten sonra açık liseden okulunu bitirdi" ifadelerini kullandı.
Bacak, 28 Şubat'ın ülkeyi 50-100 yıl geriye gitmesine neden olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!