Kızına böbreğini veren babaya iş

Güncelleme Tarihi:

Kızına böbreğini veren babaya iş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 13:01

Kızına böbreğini veren babaya iş

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde geçen yıl kızına böbreğini veren ve geçici olarak çalıştığı işten süre bittiği için ayrılıp işsiz kalan 54 yaşındaki Veysel Şahin'in çağrısı yanıt buldu. Evini geçindirmek ve kızının tedavi masraflarını karşılamak için iş isteyen Veysel Şahin, Sandıklı Belediyesi tarafından işe alındı.

Sandıklı'ya bağlı Hisar Mahallesi'nde hamal Veysel Şahin, böbrek hastası olan ve diyalize giren kızı 27 yaşındaki Şerife Turhan'a 22 Mart 2016 tarihinde İzmir Ege Üniversitesi'nde yapılan ameliyatla böbreğini verdi. Tedavi ve ameliyat masrafları Sandıklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılandı. Böbrek nakli sonrası geçirdiği operasyon nedeniyle hamallık yapamayan Veysel Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a durumunu anlatan ve iş istediğini belirttiği bir dilekçe yazdı. Bunun ardından ilçedeki Fen Lisesi'nde geçici hademe olarak çalışmaya başladı. 8 ay çalıştıktan sonra süre bittiği için yine işsiz kalan Veysel Şahin'e Sandıklı SYDV tarafından bir defaya mahsus 400 lira ve bir miktar kömür yardımı yapıldı. Kızı Şerife Turhan'a ise 3 ayda bir bin 200 lira engelli aylığı bağlandı.

Ailesinin geçimini sağlamak için iş aramaya başlayan ve basın aracılığıyla yetkililere seslenen Veysel Şahin'in sesini Sandıklı Belediyesi duydu. Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde Veysel Şahin'e iş verildi. Geçen pazartesi işe kabul edilen Veysel Şahin, bugün iş başı yaptı.

İş bulduğu için mutlu olduğunu söyleyen Veysel Şahin, "Geçici çalıştığım iş sona erince işsiz kaldım. Belediyeye müracaat etmiştim. Haberler sonrası da Belediye Başkanım sesimi duydu. Beni işe aldı. Allah hepsinden, belediye çalışanlarından da razı olsun. Ailem de memnun. Dua ediyoruz. Artık bir lokma ekmek de evime ben götüreceğim. İşim oldu. Memnunum, mutluyum. Allah razı olsun. Belediyede çevre düzenlemede çalışacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!