Kızıltoprak'ın 24 yıldır beklediği sağlık merkezinde mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Kızıltoprakın 24 yıldır beklediği sağlık merkezinde mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 13:00

Kızıltoprak'ın 24 yıldır beklediği sağlık merkezinde mutlu son

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi, protokolle İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi. 57 odası bulunan merkez, küçük bir hastane gibi hizmet verecek.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür arasında, belediyenin yapımını tamamladığı Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin devri için Nikah Salonu'nda protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, uzun süredir gündemde olan sorunu çözdükleri için mutlu olduğunu söyledi. Sağlık hizmetleri konusunda Türkiye'nin son 15 yılda büyük aşama kaydettiğini belirten Karaloğlu, Türkiye'nin bu konuda çağ atladığını vurguladı. Antalya'da da bütün hastanelerin yenilendiğine dikkati çeken Karaloğlu, şehir hastanesi için ihale çalışmasının devam ettiğini söyledi.

7 ANA BRANŞTA HİZMET VERECEK

Antalya'nın dünyanın en önemli sağlık merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Karaloğlu, çıtanın yeni hastanelerle yükseleceğini söyledi. Karaloğlu, "Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek önemli. Burası sağlık ocağı olsun diye yola çıkıldı ama şimdi 57 odası olan bir yapıya dönüştü. Yani sağlıklı yaşam merkezi açıyoruz. Eskiden 57 yataklı bir yere hastane denirdi. 7 ana branşta hizmet verilecek" dedi.

'BIYIK ALTINDAN BANA GÜLMÜŞLERDİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise bu merkezin 24 seneye dayanan hikayesi olduğunu söyledi. 2014 seçim kampanyasında buranın yapımının tamamlanması için söz verdiğini hatırlatan Türel, o dönem bu sözü için bıyık altından gülenler olduğunu kaydetti. Siyasi yaşamı boyunca verdiği sözü yerine getirdiğini belirten Türel, söz konusu alan için mülkiyet problemi olduğunu aktardı. Sorunu Ankara'da çözdüklerini dile getiren Türel, "İnşaat tamamlandı. Yapılamayan birçok proje gerçekleşiyor. Hayaller gerçek oluyor. Hayallerimizi gerçekleştirirken bunları itibarsızlaştırmaya çalışanlar var. Ama biz sizin için çalışıyoruz. Vatandaşın gönlünde hoş bir seda olarak kalabiliyorsak yatağımıza huzurlu giriyoruz. Uyumlu bir beraberlikle bu projeler hayata geçiyor" diye konuştu.

YATALAK HASTALAR İÇİN MERKEZ

Büyükşehir olarak evinde bakıma muhtaç 3700 hastaya hizmet verdiklerini dile getiren Türel, 79 bin 702 çocuğa diş taraması hizmeti verdiklerini söyledi. En uzak ilçelere bile sağlık hizmeti götürdüklerine dikkati çeken Türel, "İmkanı olan vatandaşlar yatalak hastasına bakıcı tutuyor. İmkanları olmayanlar ve yakınları olmayan yatağa mahkum hastalar için tamamladığımız palyatif bakım merkezini hizmete açtık. Yatağa mahkum olan hastalar için Türkiye'de ilk kez hizmete girdi. 80 yataklı, şu anda 21 hasta var. Yatalak hastası olanların ne çektiğini ben çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!