Kızılırmak Deltası'ndaki ruhsatsız yapılara yıkım kararı

Güncelleme Tarihi:

Kızılırmak Deltasındaki ruhsatsız yapılara yıkım kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 14:38

- Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı evlerin sahipleri tepki gösterdi

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı evlerin sahipleri tepki gösterdi.

AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı yapıldığı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi önünde basın açıklaması yapan grup, yaklaşık 100 yıldır bölge de yaşadıklarını, kanunsuz bir iş yapmadıklarını ve tapularının olduklarını söyledi.

Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada bölgede 180 evin yıkıldığını 220 evin de yıkılacağını, yetkilerin bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Tapularının olduğunu ve yaptıkları evlerini kaçak olmadığını savunan Avdın, "Biz buraya sesimizi duyurmaya geldik. Hiçbir saygısızlık yapma gibi amacımız yok. Bu bölgedeki tapu konusu 60 yıldır sürüyor. Ama mahkeme henüz bir karar vermedi. Büyükşehir Belediyesi yörenin hazine arazisi olduğunu ileri sürerek 180 evi yıktı. Bizim evlerimiz de yıkılmayla karşı karşıya. Burası bizim tapulu arazimiz ama bizi burada işgalci gibi görüyorlar. Biz 1905 yılından beri bu toprakların üzerindeyiz. Bizim arazimizde hiçbir hazine arazisi yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendilerini işgalci gibi Samsun'a gösterdiğini dile getiren Aydın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Yöre sakinleri toplantıya katılmak için gelen Samsun Büyükşehir Belidiyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'den kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Bazı vatandaşlar ile kısa tartışma yaşayan Başkanvekili Çakır, yıkım yapılan bölgenin sit alanı olduğunu ve burada yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Yapılan açıklanın ardından vatandaşlar olaysız şekilde toplantı binasını önünden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!