Kızılcahamam'da Şehit Ağacı'na demokrasi şehitlerinin künyeleri çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamamda Şehit Ağacına demokrasi şehitlerinin künyeleri çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 11:44

Kızılcahamam'da Şehit Ağacı'na demokrasi şehitlerinin künyeleri çakıldı

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kızılcahamam ilçesinde şehitlerin anısına dikilen ve 6 bin 550 şehit askerin künyesinden oluşan Anıt ağaca demokrasi şehitleri ve yakın zamanda şehit olan Asker ve polisimizin künyeleri eklendi.

Kızılcahamam'da şehitlerin anısına dikilen ve 6 bin 550 şehit askerin künyesinden oluşan anıt ağaca darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen 4 Kızılcahamamlı demokrasi şehidi ve ülke genelinde şehit düşen asker ve polisin künyesi çakıldı. 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan 4 Kızılcahamamlı Mehmet Gülşen, Lütfi Gülşen, Hakan Gülşen, İbrahim Ateş ve yakın zamanda hayatını kaybeden şehitlerimizin künyeleri Şehit Fatih Duru Parkı'nda düzenlenen törenle ağaca çakıldı. Törene Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney yaptığı konuşmada, vatan, millet ve bayrak uğruna şehit olan tüm vatandaşların anısını yaşatmak adına Şehit Ağacı'nın ilçemizde bulunduğunu belirterek, "Terör ve diğer nedenlerle şehit olan tüm şehitlerimizin isimleri burada asılı. Bugün Kızılcahamam'ımızda 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde demokrasimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmak adına 4 kardeşimizi şehit verdik. 3 kardeşimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, 1 kardeşimiz de Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit oldular" dedi.

15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan 4 Kızılcahamamlı vatandaştan 3'ünün aynı aileden olduğunu belirten Başkan Güney, "Bu darbe girişimi neticesinde şehit olan vatandaşlarımızın, Kızılcahamamlı hemşerilerimizin 3'ü aynı aileden. Kendileri Gülşen ailesinden. Biri de İbrahim Ateş kardeşimiz. Bugün de bu şehitlerimizin arasına bu kardeşlerimizi katarak onurla, şerefle bu künyelerimizi buraya taktık. Cenabı Allah inşallah bir daha bizlere böyle bir şey yaşatmasın. Ama böyle bir şeyle de karşı karşıya kalırsak, Kızılcahamam halkı vatanını, milletini seven bir halk olarak her zaman şehit olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ise konuşmasında, "Milli ve manevi duygularıyla örnek olan Kızılcahamam'ımız, şehit ağacının bu noktada yapılırken tahmin ediyorum ki hiçbirimiz böyle bir töreni öngörmemiştir. Aslında onlar sadece şehitlerimiz değil, bizim için bir halk kahramanıdırlar. 15 Temmuz gecesi şehit verdiğimiz Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen, İbrahim Ateş kardeşlerimizi, ağabeylerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Bize düşen onların bize bırakmış oldukları ailelerine iyi bakmak, onların hatıralarını yaşatmak. Onların şahsında bugüne kadar bu toprakları bize vatan yapan, şehit kanıyla bu toprakları sulamış bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Tören, 15 Temmuz'da şehit olan Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen ve İbrahim Ateş'in isimlerinin bulunduğu künyelerin Şehit Ağacı'na çakılmasının ardından sona erdi. Kızılcahamam büyük kaplıca bölgesindeki kaplıca parkında bulunan anıt ağaç, yurdun çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!