Kızılcahamam'da kadın kanserlerine 'dur' pedalı

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamamda kadın kanserlerine dur pedalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 18:09

Kızılcahamam'da kadın kanserlerine 'dur' pedalı

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı'nca kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen uluslararası katılımlı bisiklet etkinliğinde milli sporcular Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'ndan pedala bastı.
Programa Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Kızılcahamam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Uzun, Hastane Müdürü Hüseyin Tekin, Halk Sağlığı çalışanları, sağlık personeli ve Perihan Erdoğan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ise kendi bisikletleri ile katıldılar.
Programda konuşan Belediye Başkanı Muhittin Güney, "Sağlık Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu etkinliğin ikinci ayağını Kızılcahamam'dan başlattıkları için sağlık bakanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığı yetkililerine ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere belediye olarak destek vermekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de ciddi bir problemi. Bakanlığın bu konuya el atması ve dikkat çekmesi de önemli bir etkinlik" dedi.
Viyana'dan bisikletleriyle yola çıkan gönüllü sporcular, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'nda Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız tarafından verilen start ile İstanbul'a hareket ettiler.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!