Kızılcahamam dağlarında kapana takılan fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam dağlarında kapana takılan fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 14:49

Kızılcahamam’da bir grup doğa tutkunu, yükseliği bin 800 metreye kadar ulaşan ormanlık alanlara kurdukları foto kapanlarıyla vahşi yaban hayatını fotoğraflıyor.

Haberin Devamı

Doğa fotoğrafçıları Doğanay Vural, Yunus Ayhan, Hasan Ulusoy, ressam Mehmet Sancı, zoolog Esra Per, domuz avcısı Niyazi Öztürk ve doğasever Ünsal Yılmazer’den oluşan Dede Doğa Team ekibi, ormana kurdukları ‘güme’ adlı avcı kulübesinde kalıyor. Bu kulübeden sık sık gözlem yapan ekip, ormanın derinliklerine kurdukları foto kapanlarıyla da yaban hayatına dair çeşitli görüntüler çekiyor. Hayvan popülasyonunun çok fazla olduğu bu bölgede ayı, tilki, vaşak, yaban domuzu, tavşan, porsuk, su samuru, sansar ile baykuş, şahin, kartal, ak baba gibi kuş türlerinin doğal yaşamı görüntüleniyor.

Bu iş için aylık yaklaşık 6 bin TL masraf yaptığını belirten doğa fotoğrafçısı Yunus Ayhan, “Doğada yemek yapmak, çay demlemek çok ayrı bir keyif. Zaman zaman ötücü kuşlara yem bırakıyoruz, onları izlemek de çok keyifli. Hayvanların içinde, onların doğasında, habitatında olmak bize çok güzel geliyor, yaşamımıza bir tat katıyor” diyor. Daha önce korktuğu ayılarla artık arkadaş gibi olduğunu da dile getiren Ayhan, insanlara doğayı korumaları gerektiği mesajını veriyor.

Haberin Devamı

DOĞANIN FARKINA VARIN

16 yaşındaki doğa fotoğafçısı Doğanay Vural ise şunları söylüyor:
“Binlerce ayı ve akbaba videosu çektik. Türkiye’nin en büyük arşivi bizde. Kendi yaşıtlarım bence internet kafelerden, oyunlardan biraz uzaklaşıp, doğanın farkına varsınlar.” 

BAKMADAN GEÇME!