Kızılcahamam Canlı Hayvan Pazarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam Canlı Hayvan Pazarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 13:58

Kızılcahamam Canlı Hayvan Pazarı açılıyor

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- KIZILCAHAMAM Belediyesi tarafından açılacak Canlı Hayvan Pazarı hayata geçiriliyor. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen Canlı Hayvan Pazarı,02 Haziran 2017 Cuma gününden itibaren Kızılcahamam Sanayi Sitesi Akasya Caddesi Belediye Mezbaha Bölgesi'nde bulunan Kurban satış yerinde hizmete girecek.
Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, canlı hayvan satış yerinin hizmete gireceğini belirterek, yetiştiricilerle alıcıları  aynı mekanda buluşturacaklarını söyledi. Başkan Güney, "Kızılcahamam'ın geleneklerinden olan Çorak pazarının zamanla yok olması ve günümüz sağlık koşullarına elverişsiz olması nedeniyle hayvan kesimlerin alınan karar ile mezbahalar ve et kombinalarında yapılmaktadır. Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması ve hayvanlarını daha rahat satabilmeleri için canlı hayvan satış yerini aynı kurbanlarda satışların yapıldığı gibi her hafta Cuma günleri yetiştiricilerimiz ile alıcıları buluşturarak imkan sağlamaktayız.
Belediye olarak canlı hayvan pazarında yer tahsisini yaparak yetiştiricilerimiz ve alıcılarımızı buluşturmaktan memnuniyet duyauyorum. Esnaflarımıza hayırlı işler dilerim" dedi.
Canlı hayvan satışı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Kızılcahamam Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile irtibat'a geçebilecekleri belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!