Kızılay’dan kan bağışçılarına madalya

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’dan kan bağışçılarına madalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 15:26

TÜRK Kızılayı Adana Şubesi, gönüllü kan bağışçılarını madalya ve plaketle ödüllendirdi.

Haberin Devamı

’ABO’ kan grupları sistemini bulan Nobel ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilen 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemekli organizasyonla kutlandı.

Park Zirve Zaimoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Adana Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Durmuş Gençer,Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kaymakamlar, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı yaptığı konuşmada "Bizler, Türk Kızılayı Gönüllüleri olarak bu toplumun bağrından çıkmış iyilik çiftçileriyiz. Bu kadim medeniyetimiz bize iyiliği emrediyor" dedi.

Konuşmaların ardından, 45 kez kan bağışlayan 34 kişiye plaket, 35 kez kan bağışlayan 42 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışlayan 93 kişiye de gümüş madalya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!