'Kızılay merası'

Güncelleme Tarihi:

Kızılay merası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 15:12

18-21 Mayıs’ta AKM’de düzenlenecek ‘Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’ ile Ulusal Kırkım Şampiyonası’nın tanıtımı için Kızılay’a getirilen küçükbaş hayvan sürüsü ilginç görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Kepeneklerini giyen çobanlar, kucaklarında kuzularla, kaval çalarak Kızılay’da şaşkın bakışlar arasında dolaştı. Çocuklar, minik kuzulara büyük ilgi gösterirken, kucaklarına alıp fotoğraf çektirdi. Kızılay’da, çevresi bariyerlerle kapatılıp, bir arada toplanan koyun ve keçilerin yanında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek olan Çobanlar Fuarı ve Ulusal Kırkım Şampiyonası’na tüm vatandaşları davet etti. Fuar süresince eğlence ve etkinliklerin düzenleneceğini belirten Güven, yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini ve uluslararası yarışmalara da katılmalarının sağlanacağını söyledi. 

Kızılay merası

Haberin Devamı

MAKİNEYLE KIRKIM YAPILDI

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik de Türkiye’de 44 milyon küçükbaş hayvan, 260 bin de yetiştirici çoban bulunduğunu açıkladı. Tüm yetiştirici çobanları fuara katılmaya davet eden Çelik, organizasyonun önemli bir motivasyon sağladığını vurgulayarak, gelecek yıldan itibaren bir de ‘Çobanlar Günü’ ilan edilip, kutlanması için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvuruda bulunmayı düşündüklerini söyledi. Tanıtım programı, kırkım zamanı gelen bir Ankara keçisinin, makineyle, standartlara uygun biçimde kırkılmasıyla tamamlandı.

Kızılay merası

EN GÜZEL KOÇ VE TEKELER SEÇİLECEK

AKM’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’nda, ‘Ak Karaman, Orta Anadolu merinosu ve Ankara keçileri’ arasından en güzel koç ve tekeler seçilerek, sahipleri ödüllendirilecek. Fuar kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Kırkım Yarışması’nda da kırkımcılar zamanla yarışacak.

BAKMADAN GEÇME!