Kızılay-Kızılhaç yardım başvuru adresleri

Güncelleme Tarihi:

Kızılay-Kızılhaç yardım başvuru adresleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2004 10:46

Kızılay Derneği, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Asyalı depremzedelere yardım amacıyla kampanya başlattı.

Haberin Devamı

  Kızılay yardım kampanyası başlattı
Kızılay Derneği Genel Müdürü Ömer Taşlı, depremzedelere yardım amacıyla kampanya başlattıklarını, 15 gün sürecek kampanyada 200 bin dolar civarında bir bağış toplamayı hedeflediklerini açıkladı.

Hesap numaraları:
Koçbank Başkent Şubesi:
Türk Lirası hesabı 11100111
dolar hesabı 22200222
euro hesabı 33300333

Ziraat Bankası Etimesgut Şubesi:
Türk Lirası hesabı 404 37140-5001
dolar hesabı 404 37140-5002
euro hesabı 404 37140-5003

Kampanya 10 Ocak 2005 Pazartesi günü sona erecek

Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Güney Asya Depremi'nden en çok etkilenen Endonezya, Tayland ve Srilanka'ya 3'er kişiden oluşan 15 kişilik operasyonel bir ekip göndereceklerini bildirdi.

 

Ömer Taşlı, Afet Operasyon Merkezi'nde deprem bölgesine gidecek ekip ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türk vatandaşlarının Kızılay'ı burada görmek istediklerini bildirmeleri üzerine, yerinde yardıma karar verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı


Taşlı'nın verdiği bilgiye göre, 15 kişilik Kızılay ekibi, 2 Ocak Pazar günü Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek.

Ekip bölgede, diğer ülkelerin Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç örgütleri ile organizasyonu sağlayacak ve koordineli olarak hizmet verecekler.


Türk ekibi, her ülkede bir kasabanın sorumluluğunu üstlenecek, 500 aile ve 2500 kişiye acil beslenme ve sağlık konularında yardımcı olacak. Ekip, maddi gücünün yetmesi halinde 2. ve 3. kasabaların sorumluluğunu da yüklenecek.


Ekip, Tayland ve Endonezya'da birer koordinasyon merkezi oluşturacak ve 3'er kişilik ekipler de birbirleri ile koordineli çalışacak. Kızılay, yardım ile ilgili olarak banka hesap numaralarını açıkladı.

 

TÜRKİYE YARDIM MİKTARINI 1 MİLYON 250 BİN DOLARA ÇIKARDI

  

Türkiye, deprem ve tsunami felaketiyle karşı karşıya kalan Güney Asya'ya yapacağı yardım miktarını artırdı.

Haberin Devamı

  

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin bölgeye ilk başta 1 milyon ABD Doları tutarında yardım yapmayı kararlaştırdığı, ancak ihtiyaçların boyutları göz önünde tutularak bu miktarın 1 milyon 250 bin ABD Doları'na çıkartılmasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun bulunduğu bildirildi. Türkiye'nin yapacağı yardımın ülkelere göre dağılım ise şöyle:

  

“Endonezya'ya 600 bin dolar, Sri Lanka'ya 350 bin dolar, Tayland'a 125 bin dolar, Maldivler'e 100 bin dolar ve Malezya'ya 75 bin dolar.”

Kızılay'ın kampanyası 10 Ocak 2005 tarihine kadar sürecek.

 

ULUSLARARASI KIZILHAÇ KOMİTESİ

 

Bu arada Uluslararası Kızılhaç Komitesi, felakete uğrayan Güney Asya ülkelerindeki yakınlarından haber almak isteyenlerin yararlanabileceği internet sitesi açtı.

Haberin Devamı

  

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, felaketzedelerin vereceği

bilgilerin internet sitesinde yayınlanacağı, bu yolla yakınlarının felaketzedelerden haberdar olabilecekleri kaydedildi.

  

Sitenin adresi şöyle:

 

www.familylinks.icrc.org

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!