Kızılay, ‘Kızıl Meydan’ olabilir

Dünyanın en genç başkentlerinden biri olan Ankara’nın dünyanın en güzel başkentlerinden biri olmasını beklemek kadar doğal bir duygu olamaz değil mi?

Haberin Devamı

Ama değil. Ankara; Paris ,Londra, Moskova gibi tarihi çok eskilere dayayan bir başkent olmamasına karşı düzensiz trafiği, altyapısızlığı, yapılaşamaması, sanatsızlığı ve meydansızlığı gibi nedenlerle herhangi bir kent görünümündedir.
Fransanın başkenti Paris 1853-1870 arasında büyük bir değişime uğrayarak yeni baştan inşa edilmiş, geniş bulvar, caddeler ve meydanlara kavuşmuştur.
Bizim için de geç de olsa küçük bir fırsat doğmuştur; bir meydan yaratmak konusunda...
Çankaya Belediyesi tarafından yıkılacak SSK binası bir fırsatın başlangıcıdır. SSK binasının yıkımı ile açılacak meydan ile Kızılay Meydanı arasında kalan Soysal Çarşısı, Yapı Kredi Bankası gibi binaların aralarında bulunduğu yapıları da aradan kaldırırsak Moskova’daki Kızıl Meydan’ı kıskandıracak bir alana sahip olmaz mıyız?
Yeter ki biraz büyük düşünüp biraz radikal olalım..
Ertan DOĞAN

Haberin Devamı

Enerji tasarrufunda yapılan yanlışlıklar

GÖRSEL ve yazılı medyadan duyduklarımıza göre 2015 yılına kadar binaların dış cephelerinin ısı yalıtımlarını yaptırmayan konut sahiplerinden, enerji tasarrufu yapmadıkları için muhtelif cezaların yanında, birde emlak vergilerini zamlı olarak tahsil edeceklermiş.
Yahu insanın güleceği geliyor... Enerji tasarrufu yalnız binaların yalıtımına mı bağlı? 2015 yılını beklemek gerekmiyor, hemen yarın başlayalım.
Ben Eryaman’da oturuyorum, sabahları ve akşamları yani trafiğin en yoğun olduğu saatler dışında, kavşaklardaki trafik ışıkları, Allah’a şükür sanki trafik çok yoğunmuş gibi çalışmakta. Bomboş kavşaklarda araçlar geçeceği ışıkların yanması için dakikalarca bekliyorlar. Dışarıya bağımlı olduğumuz petrol ve türevleri de bu sayede, beklemekle heba oluyor, düşünün onlarca araç durduğu yerde çalışıyor. Bu ışıklar belli saatlerden sonra, mesela sabahları 9.00’dan sonra devamlı sarı yanarak kontrollü olarak geçiş yapılsa, bu bile milli servetin devede kulak da olsa tasarrufunu sağlayacaktır.
Bir de son günlerin modası caddeler üzerindeki kameralı radarlar öyle yerlere yerleştirilmiş ki sanırsınız trafik kontrol ediliyor. Bunlar açık açık ceza yazmak için ya yokuş yukarı yollara (mecburen gaza basıyorsunuz hızınız artıyor, yoksa araç devirden düşecek vites küçülttüğünüzde daha çok yakıt yakacaksınız, altınızdaki araç bağıracak.) yada inişte aracınızın boşta bile en az 100 km. hıza ulaşacağı rampalara koyuyorlar yada yön levhalarının arkasına gizlemişler. Kimse kimseyi kandırmasın, amaç üzüm yemekse bunların hepsinin doğru yerlere yerleştirilmesi gerekir.
Amaç tasarrufsa fazla söze gerek yok, gerçekçi olalım.
Sedar GÜMÜŞLÜOĞLU

Haberin Devamı

‘Kopya’ çekmeyenler yandı

ATAMA bekleyen öğretmen adayları yazıyor:
“Bu yıl bildiğiniz gibi KPSS sınavına kopya skandalı yüzünden 2 kez hazırlanıp girmek zorunda kaldık.
Kopya ile ilgili durum hala resmi kanıt olmadığı için suçlularla ilgili işlem yapılmadı.
Olan kopya çekmeyen bizlere oldu.
Mağduriyetimizin giderilmesi için mart ayında 30 bin ek alım istiyoruz“


KISA... KISA...

ŞAİR Mehmet Öngeoğlu ve Doç.Dr. Faruk Güçlü için yapılacak ‘imza günü’ 26 şubat cumartesi 16.00’da Kitapkurdu Kafe’de. (Selanik caddesi 48/7 Kızılay)

Yazarın Tüm Yazıları