Kızılay kan bağışı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılay kan bağışı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 11:34

Kızılay kan bağışı bekliyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN’de Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, kan bağışının Ramazan ayında düşmesi nedeni ile ihtiyacı karşılamak için bağışı noktalarının gece 24.00'e kadar açık olduğunu söyledi.
Kızılay Şube Başkanı Erdem, yaz aylarında ve Ramazan’da kan bağışının düştüğünü dile getirdi. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat belirten Erdem, bu konuda sorun yaşanmaması için düzenli bağışa ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kızılay'ın kan bağışı kampanyasının Ramazan'da da devam ettiğini vurgulayan Başkan Erdem, "Kan bağışı öncesi gerekli testler yapılıyor. Kansızlık durumu ve bulaşıcı bir hastalık durumu olup olmadığı kontrol ediliyor. Bu testlerde kansızlık var ise, bağışçı zarar göreceği için kanı alınmaz" dedi.
Ramazan’da kan bağışlamanın dinen sakıncası olmadığına dikkat çeken Erdem, "18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. Kan bağışının bir zararı olmadığı gibi sağlık açısından pek çok faydası da vardır. Kan veren kişinin vücut direnci artar. Kolesterol, trigliserid, şeker gibi kan testlerine ve üre, kreatinin, ürik asit gibi metabolit düzeylerine de olumlu etkisi olduğu biliniyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!