Kızılay’dan Kan Bağışçılarına Bronz Madalya

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’dan Kan Bağışçılarına Bronz Madalya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:32

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞÇILARINA BRONZ MADALYA (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenli olarak kan bağışında bulunan 34 kişiye bronz madalya verildi.
Bafra Gençlik Merkezi’nde düzenlenen madalya töreni öncesinde Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım tarafından Kızılay’ın kuruluşu, amaçları ve çalışmaları hakkında sunun yapıldı. Bağışlanan her kanın 3 can kurtardığını dile getiren Dr. Muhsin Yıldırım, "Bafra da kan verebilecek 91 bin 289 aktif nüfusla, yılda bin 321 kan alımı ile şu an Türkiye ortalamasının altındayız. Bafra Kaymakamlığı önderliğinde Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Bafra’da düzenlenecek olan 3-6 Kasım tarihleri arasındaki ’Bafra Kan Bağışlıyor’ kampanyası ile Bafra’daki ortalamayı yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç de kan bağışında bulunanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından düzenli olarak en az 10 kez kan bağışında bulunan 34 kişiye bronz madalya verildi. Düzenlenen programa Kaymakam Halis Arslan, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kan bağışında bulunan vatandaşlar katıldı.
Türk Kızılayı’na 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz, 25 kez kan bağışına gümüş, 35 kez kan bağışına altın ve 45 defa kan bağışında bulunanlara da özel plaket verildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!