Kızgın babalar Buckingham Sarayı’nın çatısına çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Kızgın babalar Buckingham Sarayı’nın çatısına çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 16:31

İngiltere’nin başkenti Londra’da “baba hakları” için savaşan protestocular Kraliçe Elizabeth’in resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı’nın bahçe duvarına merdiven dayayıp çatısına çıkmayı ve burada pankart açmayı başardı.

Haberin Devamı

Yetkililer, bir aktivistin sarayın güvenlik görevlilerini meşgul ederek güvenlik açığı oluşturduğunu ve bu fırsattan yararlanan Martin Matthews (48) ve Bobby Smith (33)’in tarihi binanın çatısına çıkarak pankart açmayı başardığını açıkladı.

Saray’ın çatısından basın açıklaması yapan Matthews ve Smith “sarayda çalışan işçilermiş” gibi davranarak bir çok silahlı polis memurunun yanından olaysız bir şekilde geçmeyi başardıklarını ve arkadaşlarının yarattığı kargaşadan yararlanarak çatıya çıktıklarını söyledi. 

Kızgın babalar Buckingham Sarayı’nın çatısına çıktılar


Matthews “Elbette Paris’te yaşananlardan sonra güvenlik önlemleri artırıldı ve biz bu eylemi gerçekleştirirken büyük bir risk aldığımızı biliyoruz. Ancak bu amaç uğruna bir kurşun yesek bile buna değer” dedi. 

Eylemciler sarayın çatısında “Ben Harry’nin babasıyım- Babalara açtığınız savaşa son verin” ve “Yeni babalar adalet için burada” yazılı pankartlar açtı. 

Kızgın babalar Buckingham Sarayı’nın çatısına çıktılar


Sarayın çatısından inen eylemciler koruma altındaki bir alana izinsiz girdikleri gerekçesi ile tutuklandı. 

Protestocuların boşanma ve ayrılık durumlarında babaların vesayet haklarının korunması ve aile mahkemelerinin erkeklere karşı ayrımcılık yapmaya son vermesi için çalışan sivil toplum örgütlerine üye olduğu belirtildi. Eylem sırasında Kraliçe Elizabeth ve Prens Phillip’in sarayda bulunmadığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!