Kızamık için yeni tedbir

Güncelleme Tarihi:

Kızamık için yeni tedbir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

Kızamık hastalığına bağlı olarak çocuklarda SSPE vakalarını ortadan kaldırmak aşı takvimi değiştirildi. Bundan sonra çocuklara kızamık, kızamıkçık ve kabakulağa karşı KKK aşısı 9. ayda değil 12. aydan itibaren yapılacak.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yayınlanan genelgeyle, yeni eklenenler ve Bağışıklama Danışma Kurulunun önerileri doğrultusunda aşı takvimi değiştirildi. 1 yaşın üstündeki hiç aşılanmamış çocuklar için aşılama takvimi oluşturulurken, aşı uygulamalarındaki genel kurallar da güncellendi.

ÜÇ YENİ ANTİJEN

 Genelgede, Genişletilmiş Bağışıklama Programında (GBP) son derece önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtilerek, uzun yıllar sonra aşı takvimine üç yeni antijen (kızamıkçık, kabakulak ve hemofilus influenza tip b) dahil edildiği bildirildi. Genelgede işaret edilen GBP boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, poliomyelit, Hepatit B ve hemofilus influenza tip b’ye bağlı hastalanma ve ölüm oranlarının azaltılarak, bu hastalıkların kontrol altına alınması ve ortadan kaldırılması amacıyla hassas yaş gruplarına enfeksiyona yakalanmadan önce ulaşılarak bağışıklanmalarını sağlamayı amaçlıyor..

HER ÇOCUK VE GEBE SORGULANACAK

Haberin Devamı

Yeni düzenlemeye göre sağlık kurumuna herhangi bir nedenle başvuran her bebek, çocuk veya gebenin aşılanma durumu kontrol edilecek. Takvime göre aşılanması gerekenler ve eksik aşılar tespit edilerek bunların uygulanması sağlanacak. Sağlık kurumlarındaki aşı günleri uygulaması kaldırılarak, aşılama her gün yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!