Kız yurdunda diş sağlığı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kız yurdunda diş sağlığı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 13:00

ADANA Diş Hekimleri Odası tarafından düzenlenen etkinlikte üniversiteli kız öğrencilerin kaldığı yurtta diş sağlığı anlatıldı.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki etkinliğe konuşmacı olarak Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Dr. Hasan Boğa, yönetim kurulu üyeleri Dt. Nevin Kilecioğlu ile Dr. Metin Ersoy katıldı. Konuşmacılar üniversite öğrencilerine "Diş çürüğü, nedenleri, önlenmesi, genel sağlığa etkileri ve diş fırçalama şekli' konularında bilgi verdi. Toplantıda yurt yönetim memuru Hümerya Sarıtaş da bulundu.

Dr. Metin Ersoy, diş çürüğünün önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Akut hastalıklar; aniden gelişen hastalıklardır. Ama diş çürükleri kronik bir hastalıktır. Oluşması uzun zaman alır. Fark edilebilir hastalıktır. Sürekli ağırır. Soğuk, sıcak hassasiyeti yapar. Delik ve boşluklar oluşur. Diş çürüğü fark edildiği halde diş hekimine gidip tedavisi yapılmaz ise çürük ilerleyerek dişin kaybına neden olur. Dişlerimizi fırçalamak çürüğü önlemenin en kolay yoludur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!