"Kız öğrencilerimin başını açtırmadığım için soruşturma geçirdim"

Güncelleme Tarihi:

Kız öğrencilerimin başını açtırmadığım için soruşturma geçirdim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 13:37

- ÇOMÜ'de öğretim görevlisi olarak çalışırken 28 Şubat sürecinde kız öğrencilerinin başını açtırmadığı için soruşturma geçiren ve baskılar nedeniyle emekliye ayrılmak zorunda kalan Tonka: - "Ders anlatırken kapı açıldı, bütün kameralar ve basın mensupları, çocukları başörtülü görüntüledi. Ertesi gün basında bunlar çıkınca rektör benimle ilgili soruşturma açtı"

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - FEHMİ ŞENYİĞİT - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 28 Şubat sürecinde öğretim görevlisi olarak çalışan Bünyamin Nami Tonka, kız öğrencilerinin başını açtırmadığı için soruşturma geçirdiğini ve baskılar sonucu emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Tonka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde vatanını sevenlerin üniversitelerden atıldığını söyledi.

O dönem tüm idari kadrolarda ilahiyat fakültesi ve imam hatip lisesi mezunlarının yanı sıra dini ön plana alan ve milli duruşu bulunan birçok kişinin takibata uğradığını anlatan Tonka, hiçbir başörtülü öğrencisine baskı yapmadığını vurguladı.

Tonka, 1999 akademik yılının başında yaşadıklarına ilişkin şunları kaydetti:

"Gazeteciler geliyorlar ve diyorlar ki 'Bir sınıfta ders yapılırken çekelim de yayınlayalım.' Fakültede diyorlar ki 'Senenin ilk günü ilk dersi kim yapabilir, bir tek Bünyamin Hoca yapar.' Hakikaten ben de o dönem iki sınıfı birleştirdim. Fakültede ilk gün, ilk saatlerde ders yapan adam bir tek benim. Ders anlatırken kapı açıldı, bütün kameralar ve basın mensupları, çocukları başörtülü görüntüledi. Ertesi gün basında bunlar çıkınca rektör benimle ilgili soruşturma açtı. Tabii bölüm başkanı yardımcı doçent arkadaş da büyük bir üzüntü içinde bana geldi. 'Bana kim soruşturma açacak?' dedim. Dekan Bey'in adını söyledi. 'Yürü gidiyoruz' dedim. Dekana, 'Siz hangi hakla soruşturma açıyorsunuz?' dedim. Dekan Bey de 'Tamam Bünyamin Bey, bir şey yapmayacağız' dedi ama arkasından bir baktım ki soruşturmalar geldi. O dönem içinde rektör yardımcıları ve dekanlar da ellerinde kılıçlarıyla sanki çift tarafı kesiyor. Ne kadar milliyetperver, mütedeyyin (dindar) akademik personel varsa bunların hepsine zulüm ettiler."

Haberin Devamı

Soruşturma sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret eden Tonka, bu olaylar yüzünden emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Bünyamin Nami Tonka, "Bin 128 akademisyenin imza toplaması, 28 Şubat'ın uzantısıdır ve hala devam ediyor. Bunlarla ilgili tedbir almak lazım. Türk milletine, bizim insanımıza kim hainlik yapıyorsa devlet kademelerinden derhal uzaklaştırılması lazım. Bu konuda daha keskin olmak gerekiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!