Kız kardeşimin eski sevgilisini seviyorum

Merhaba Sevgili ablacığım, bana yardım edin lütfen! 25 yaşındayım, hayatımda gerçek anlamda sevdiğim, saydığım, ailemin bir parçası olarak gördüğüm bir erkek var.

Bu kişi, dört yıl önce, kız kardeşimle sadece birkaç ay flört etmişti. Aralarında aslında aşk, sevgi anlamında pek bir şey geçmemişti. Zaten anlaşamadılar, bitti.

Sonraları hep birlikte birkaç kez görüştük. Çünkü ilişkileri dostça noktalanmıştı. Ben onunla daha sık görüşmeye başlamıştım. Bana o kadar güveniyordu ki, sonunda dert ortağı, dost olmuştuk.

Bu dönem içinde onun başkalarıyla ilişkileri oldu, benim başkalarıyla. Bunları hiç çekinmeden birbirimizle paylaşıyor, dertleşiyorduk.

Sonra bir gün baktık ki, karşı cinsten beklediklerimiz aslında birbirimizde var. O andan itibaren beraber olmaya karar verdik. Üç aydır da beraberiz.

O, bir an önce evlenmemizi istiyor. Bense zaten uzun bir süre duygularıma karşı koydum. Ama o bana aşık olduğuna, ancak birlikte mutlu olabileceğimize beni ikna etti. Onunla gerçekten evlenmek istiyorum, çünkü çok iyi anlaşacağımızı da biliyorum. Ama kız kardeşime bunu nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.

Aslında kardeşim karşı çıkmayacaktır. Çünkü o çok fedakar, içine kapanık, ve aşırı duygusal bir insandır.

Ancak sevdiğim, ‘O dönemde ikimiz de çocuk sayılırdık, gerçek bir sevgi değildi. Onunla konuşurum, bana bırak’ diyor.

Ayrılmayı bile düşündüm, çünkü kardeşim benim için çok değerlidir, üzülmesini asla istemem. Ama bazen de birbirimiz için yaratıldığımızı, onunla kimseyle olmadığım kadar mutlu olduğumu düşünüyorum.

Nasıl davranmalımıy, bir akıl ver ne olur?

RUMUZ: HAKSIZLIK BU

Sevgili kızım, bence kız kardeşinle açık açık sen konuşmalısın. Bunu senin yapman çok daha iyi olacaktır.

Kız kardeşine önce, bu genci hala sevip sevmediğini, içinde ona karşı herhangi bir duygu kalıp kalmadığını sorabilirsin. Eğer senin beklediğin gibi bir cevap alırsan, olan biteni açıklar, üzülecekse, asla onu kırmak istemeyeceğini, ayrılabileceğini de belirterek, anlatmalısın.

Bu sevginin, onların beraberliği sırasında değil de, çok daha sonraları, hatta ikinizin de başkalarıyla yakınlaşmalarından çok sonra, ortaya çıktığını belirtirsin.

Bir anlamda izin istersin!

Halinden, sözlerinden, gözlerinden kız kardeşinin duygularını anlarsın.

Tabii ki onu üzme pahasına sen de yuva kurmak istemezsin.

Halamın oğlu benim için sadece bir ağabey

Selam Güzin abla ben 15 yaşında genç bir kızım. Benim derdim halamın oğlunun bana aşık olması... Bense onu bir ağabey gibi seviyorum, bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

Beni ilk gördüğünde 13 yaşındaydım, önceleri ondan hoşlanmıştım ama sonra benim için sadece bir ağabey olduğunu anladım. Herkes bana ‘O senin yakın akraban, olmaz’ diyor.

Ne yapayım, akıl ver.

RUMUZ: F.Ö.

Sevgili küçüğüm, seni zorlayan mı var? Kim seni bu küçücük yaşta evlenmeye zorlayabilir? Üstelik de sevmediğin bir akrabanla!

Dedikleri doğru kızım, bu yakın akraba evliliği olur ve de pek çok sakıncası var. Bir doktora danışabilirsin. Ben bunları tekrar tekrar yazmaktan yoruldum.

Eşim iftiralarıyla onurumu kırıyor

Ben 15 yıldır evli, iki çocuk annesiyim. Evlendiğimden beri zor günler yaşıyorum. Eşim anormal kıskanç birisi. Küçük kıskançlıklarla başladı şimdi iftiralar atar hale geldi.

Her şeyi kabul ederim fakat bir kadının onuruyla oynanması benim için kabul edilmeyecek bir durum. Ona karşı ilgisiz olduğumu söylüyor, ama bana ‘Senin hayatında birileri var’ deyip, benden ilgi beklemesine anlam veremiyorum.

Artık çocuklarımıza da bu huzursuzluğumuz yansıyor. Benim tek beklentim onunla kararları paylaşmak. Bir tatil yapmak istediğimiz zaman benim fikrimi de alması örneğin. Biliyorum evliliğimiz son noktaya gelmiş artık, fakat çocuklarım bana düşkün olduğu kadar babaya da düşkünler, bu yüzden son noktayı koyamıyoruz.

Güzin ablacığım acaba eşim bir gün düzelebilir mi?

RUMUZ: Z.M.


Bunun katlanması çok zor bir durum olduğunu biliyorum. Ama, eşin senden gerçekten kuşkulanıyor olsa, elbette ki daha ciddi bir tavır alır, en azından boşanmak isteyebilir. Tabii ki aslında kuşkulanmıyor, ama kıskançlık krizleri sırasında mantığını kaybettiğinden, ağzına geleni, aklına geleni sayıp döküyor. Senin onurunu, sözlerinin nereye varacağını düşünmüyor.

Kızım, eğer huzurlu ve ilgili bir eş istiyorsa, önce senin onurunu kırmaması gerektiğini, çocuklarının anasından nasıl olup da bu derecede kuşkulanabildiğini söylemelisin.

Onunla bağırıp çağırmadan, sesini yükseltmeden ciddi ciddi konuşursun. Ben aranızdaki tek bağın çocuklar olduğunu düşünmüyorum. Elbette aranızda hala sevgi var. Ve belli ki senden yakınlık bekliyor. Ona soğuk davranarak cezalandırmak yerine, bu tavrının nedenlerini açıklamalısın.
Yazarın Tüm Yazıları