Kız bebek kıyımı

Güncelleme Tarihi:

Kız bebek kıyımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

Daha çok Hindistan ve Çin’den gelen kız bebek nüfus eksikliğinin, yanıbaşımızdaki bazı ülkelerde de yaygınlaşması endişe yaratıyor.

Haberin Devamı

Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk ve Güney Kore’de, kadın-erkek nüfus oranı hissedilir derecede bozulmaya başladı. Normal şartlarda her 100 kız bebeğe karşılık 105 erkek bebek dünyaya geliyor. Bu ülkelerde ise her 100 kız bebeğe karşılık 111 ya da 112 erkek bebek doğuyor.
Konu, Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi’nde (AKPM) gündeme gelen raporla yeniden tartışmaya açıldı. AKPM, ilgili ülkelerin yönetimlerinin, kız bebeklerin öldürülmeleri konusuna ilişkin önleyici tedbirler almaları doğrultusunda uyarılmaları kararı alandı. Kararı imzalayan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.
Yok olan kız bebeklerin çoğunun, cinsiyetleri öğrenildiği gibi anne karnındayken aldırıldığı tahmin ediliyor. Bebeklerin doğurulmaması ya da yer yer öldürülmelerinde, sosyo-ekonomik koşulların ağırlıkla rol oynadığı tahmin ediliyor. Özellikle de dar gelirli olmakla birlikte, çevre ve kültür baskısıyla daha fazla çocuk yapmak isteyen birçok aile, rahme kız bebek düşmesi durumunda
bu yola başvurabiliyor.

Haberin Devamı

100 kız bebeğe karşı hangi ülkede kaç erkek bebek doğuyor

Çin: 113
Hindistan:  112
Arnavutluk  112
Ermenistan: 112
Azerbaycan: 112
Gürcistan: 111
Güney Kore: 107

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!