Kız babası olmak kolay değil bu 10 şeyi sakın unutmayın

Yarın Babalar Günü. Ben de 38 yıldır babamın kızıyım. Tecrübe bakımından fena sayılmam yani. Madem bugün onların günü, kız babalarına son derece sübjektif bir hizmet sunayım, rehber hazırlayayım dedim. İçeriden ipuçları da diyebilirsiniz. Benden söylemesi, kız babası olmak hakikaten kolay değil.

Haberin Devamı

1. BABALIK YAPMAYI ABARTMAYIN
Baba olacağım diye aşırıya kaçmayın. Babalar da kızlarını sevdiklerini söyleyebilir, sevgisini açıkça ifade edebilir. Bu, onun şımarıp kontrolden çıkmasına sebep olmaz.
2. DAVULCU SAKIN SİZ OLMAYIN
“Kızı bırakırsan ya davulcuya varır ya zurnacıya” diye bir şey yok. Ha bana sorarsanız kendi seçimi olduktan sonra davulcuya ya da zurnacıya varması zaten şahane de, bu sizin için dünyanın sonuysa, başınıza gelmesin diye yapacağınız şey kızı sık boğaz edip daraltmak değil, önce kendinizi gözden geçirmek. Erkeklerle ilgili yapacağı tüm seçimlerin temelinde siz olacaksınız. Farkında olsa da olmasa da. Sizin kız davulcuya meylettiyse, şapkayı önünüze koyun ve bir düşünün. Siz de aslında davulcu olabilirsiniz.
3. ÖNCE ANNESİNİ SEVİN
Kadın-erkek ilişkisinin nasıl olması gerektiğine dair ilk ve en önemli referansı sizsiniz. Sağlıklı, kendine güvenli, komplekssiz bir kadın olmasını istiyorsanız önce annesini sevin, sevdiğinizi göstermekten çekinmeyin, saygı gösterin.
4. EVE DÖNEBİLECEĞİNİ BİLSİN
Her ne olursa olsun arkasında olduğunuzu, her zaman eve dönebileceğini unutmasına izin vermeyin. Evden gitmek için çırpındığı zamanlarda bile...
5. MÜKEMMEL OLMAK ZORUNDA DEĞİL
Mükemmel olması gerektiği fikrine kapılmasına yol açmayın. Beklentilerinizde aşırıya kaçıp hepsini sırtına yüklemeye kalkmayın. Kızlar belki annelerine daha yakın olurlar ama aynaları her zaman babalarıdır. Hayatı boyunca alacağı kararlarda hep sizin onayınızı arayacak. Aynaya baktığında kendini başarısız, çirkin, fazla zayıf, fazla şişman, güvensiz, beceriksiz, hatta yetersiz görmesini hiç istemezsiniz değil mi?
6. GÜZEL OLDUĞUNU SÖYLEYİN
Ona sık sık ne kadar güzel olduğunu söyleyin. Biraz büyüdüğünde okuduğu dergiler, izlediği klipler kendinden şüphe etmesine neden olacak zaten.
7. LASTİK DEĞİŞTİREBİLİYOR MU
Onu erkek gibi yetiştirmeyin ama başının çaresine bakmasını da öğretin. ‘Kız gibi olmanın’ utanılacak bir şey olmadığını bilsin fakat sigorta attığında siz eve gelene kadar da karanlıkta oturmasın.
8. ERKEKLERDEN EKSİK Mİ
En az erkekler kadar zeki, becerikli ve özgür olduğunu söylemeyi unutmayın. Unutmasına izin vermeyin.
9. ÖZÜR DİLEYİN
Özür dilemek gerektiğinde dileyin. Bu da ‘babalığınıza’ zeval getirmez. Hem özür dilemenin bir erdem olduğunu daha iyi nasıl öğretebilirsiniz ki?
10. NE KADAR İYİ TANIYORSUNUZ
İkiniz de hayattayken sizi tanımasına izin verin, onu tanımaya çalışın.

Haberin Devamı

HAFTANIN FIRSATÇISI

Haberin Devamı

Kürtaj tartışmasına son

Kürtaj tartışması yurt sathında kadınları sokağa dökmüş, sinir uçlarına dokunmuşken, meseleyi nakde çevirmeye çalışanlar da çıktı. Bu hafta şöyle bir gazete ilanı yayınlandı: ‘Kürtajı tartışmak istemiyorsanız, bir lira masrafınız olacak. Prezervatif kullanımının yaygınlaşmasına destek adına 12’li ve 3’lü paketlerde yüzde 20 indirim yaptık.’  Oh, bu beklediğimiz müjdeyi aldık da yüreğimiz ferahladı. Biz o bir lirayı vermekten imtina ettiğimiz için zaten bas bas bağırıyoruz ‘Kürtaj kadının hakkıdır’ diye.

Yazarın Tüm Yazıları