Kıymalı Arnavut pırasası

6 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
Malzeme listesi
· 6-7 sap pırasa
· 200 gr orta yağlı kıyma
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· ½ yemek kaşığı salça
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı
Pırasaların sararmış yapraklarını kesip atın. Pırasaları 4 parmak uzunluğunda dilimledikten sonra her bir parçayı boylamasına dörde bölün. (böylece pırasa ince şeritler halinde doğranmış olacak) Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Üzerine incecik doğradığınız soğanları ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Salçayı ve şerit şeklinde dilimlenmiş pırasaları da ilave edin.
Sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 3-4 su bardağı sıcak suyu ilave edip ocağın altını kısın. Yemeği, pırasalar iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin.
Kırmızı toz biberi de serpiştirip, sıcak sıcak servis yapın.
Yazarın Tüm Yazıları