Kıyafete daha az para harcamanız için tüyolar

Güncelleme Tarihi:

Kıyafete daha az para harcamanız için tüyolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 13:54

Moda geçmişten beri kadınların tutkusu ve en çok para harcadıkları alan. Ancak trendleri takip etmekten sıkılanlar doğru yöntemler kıyafete çok para harcamaktan kurtulabilir.

Haberin Devamı

Kadınlar için moda ve giyim vazgeçilmez öneme sahip. Her sezon dönemin trendleri ile güncellenen koleksiyonlar ve cezbedici vitrinler kadınların alışveriş dürtülerini harekete geçirmeye yetiyor. Ancak son zamanlarda kadınlar da kıyafet alışverişine para harcarken temkinli davranıyor. Aslında bütçe planı yaparak ve doğru taktikleri izleyerek hem şık olabilir hem de kıyafete fazla para harcamaktan kurtulabilirsiniz. Peki kıyafete nasıl daha az para harcanır?

1. Dolabınızda nelerin olduğunu bilin

Öncelikle sezonluk alışveriş yapmadan önce dolabınızda hangi parçalar olduğunu bilmelisiniz. Daha önce aldığınız ama giymediğiniz veya dolabın bir köşesinde unuttuğunuz parçaları gün yüzüne çıkararak ihtiyaç listenizi buna göre şekillendirmelisiniz. Yani her sezon öncesi kapsamlı bir dolap düzenlemesi yaparak ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Gereksiz alışveriş yapmaktan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Kolay temizlenebilen kıyafetler almayı tercih edin

Kıyafet alışverişi yaparken daha sade ve minimal kumaşlardan yana tercihinizi kullanın. Böylece kirlenen kıyafetlerinizi makinede kolayca temizleyebilir ve kuru temizleme masrafından kurtulabilirsiniz.

Kıyafete daha az para harcamanız için tüyolar

3. İkinci el alışveriş sitelerini takip edin

Almak istediğiniz markalı ve pahalı kıyafetler için ikinci el sitelerini takip ederek bu parçaları daha ekonomik fiyatlara alabilirsiniz.

4. Kiralama opsiyonunu değerlendirin

Özellikle özel bir gecede sadece bir kez giymeyi düşündüğünüzü bir parçayı satın alıp tonlarca para vermek yerine bu tür parçaları kiralama sitelerinden bir geceliğine kiralayabilir ve bütçenize katkı yapabilirsiniz.

Kıyafete daha az para harcamanız için tüyolar

5. Kaliteli parçalara yatırım yapın

Dolabınızda demirbaş olan beyaz gömlek, siyah kumaş pantolon ve siyah blazer gibi klasik parçalarla yatırım yapma konusunda çekimser olmayın. Bu tür parçaları kaliteli bir markadan aldığınızda yıllarca giyebilir ve diğer kıyafetlerinizle rahatça kombinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

6. İndirimleri takip edin

Markaların indirim dönemlerini takip ederek satın almayı çok istediğiniz parçalara neredeyse yarı fiyatına sahip olma şansı yakalayabilirsiniz.

Kıyafete daha az para harcamanız için tüyolar

7. İyi bir terzi edinin

İyi bir terzi pek çok kıyafetinizi yeniden kullanmanıza da yardımcı olabilir. Dolabınızda uzun süredir kullanmadığınız bazı kıyafetlerinize yeni formlar katarak veya yeni parçalar ekleyerek güncel hale getirebilir ve trendleri takip etmek için ekstra alışveriş yapmaktan kurtulabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!