Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden İstanbul Shopping Festival tanıtımı için Dubai’deydi

9-29 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Shopping Fest’in tanıtımı için Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden Dubai’de Address Hotel Downtown’da basınla buluştu.

Haberin Devamı

KIVANÇ TATLITUĞ VE SONGÜL ÖDEN DUBAİ'DE- WEB TV

Kıvanç ve Songül tüm Orta Doğu’nun resmen taptığı iki oyuncu. Hiç abartmıyorum.

Çarşamba günü yapılan basın toplantısına kırık ayağımın ağrısını filan bir kenara bırakıp koltuk değneklerimle gittim. Bu benim ilk “engelli olarak” deneyimlemeye çalıştığım gazetecilik maceram oldu. Fotoğraflar için ise imdadıma arkadaşım Nilüfer Ayvaz Mechielsen yetişti.

Dizilerimizin Orta Doğu coğrafyasında yaşayan insanların üzerinde yarattığı etkiyi yıllardır yakından gözlemleyen biri olarak müthiş gururluyum. Ofisimdeki Arap kadının bana gelip de Gümüş’ü tanıdıkça Türk kadınlarını örnek almaya başladığını, kocasından hayatında ilk defa “Benimle Behlül gibi nazik konuş” gibi bir talepte bulunabildiğini anlattığında, dumur olmuştum.

Kanal D ve dizileri uzun yıllardır Türkiye’nin turizmi açısından inanılmaz bir katkı sağlıyor biline...

Dizilerimizin Orta Doğu’daki güçlü etkisi kartopu hızında büyümeye de devam ediyor. Şu anda Fatmagül’ün Suçu Ne, Umutsuz Ev Kadınları bölge halkında bağımlılık yapmış durumda. Kuzey Güney öyle.

Hatta hatta sıkı durun, Lübnanlı bir kadın bana Kuzey Güney’i iPad’indeki Kanal D’den canlı izlediğini, bu şekilde Türkçe öğrenmeye başladığını söyleyip diziden alıntılarla şakır şakır Türkçe konuştu, dilimi yutuyordum.

Haberin Devamı

Orta Doğu dizilerden Türkçe öğreniyor!

Türkçe dizilerden öğrenilerek yayılan bir dil oluyor. Şaka gibi.

Bu ve bir sürü başka nedenden de dolayı İstshopfest tanıtımı açısından Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden mükemmel bir seçim olmuş. İkisi de inanılmaz sıcak ve doğallardı. Onları sevmemek, hayran olmamak mümkün değil. Basınla, halkla herkesle çok hızlı sıcacık bir ilişki kurabiliyorlar ve son derece de profesyoneller.
Yalnız İstanbul Shopping Fest’in Dubai’deki tanıtım ayağını üstlenen PR şirketi sanki biraz hafif kalmış. Olayı götüren Türkiye’den gelen ekip, İstanbul Shopping
Fest Organizasyonu Genel Müdürü Füsün Sönmez ve pek tabii Kıvanç ile Songül’ün profesyonelliği, espri anlayışlarıydı.

Address Hotel Downtown da tanıtım açısından çok şık ve prestijli bir seçimdi. İlk önce Balo Salonu’nda basına tanıtım yapıldı ve sorular soruldu, ardından 13. kattaki Cigar Lounge’da kısa bir resepsiyon verildi. Bizde James Bond heyecanı neyse, Dubai’de de Kıvanç ve Songül’ü ağırlamak öyle!

TOPLANTIDAN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ

Çok şık. Çok yakışıklı. Çok çekici. Çok asil. Çok sade. Çok sağlam. Çok profesyonel. Saygılı. Samimi. Çok güzel gülüyor. Bakmaya doyamaz insan. Kadınların hali vahim... Eriyorlar bakarken.

Eline Kıvanç’a soru sormak için mikrofonu alan ilk Arap kadın gazeteci, heyecandan konuşamayacak haldeydi ve “Festival için İstanbul’a gelirsem beni de alışverişe götürür müsünüz?” gibi “Haydaaa” dediğim bir soru sorunca, Kıvanç o kadar güzelce kıvırıp “hayır” demeden “yapamayabileceğini” söyledi ki, hayran oldum.

Dört sene önce yine Dubai’de gördüğüm halinden çok daha ayakları yere sağlam basan, ne istediğini çok daha net bilen ve yine de bütün bu şöhrete rağmen hâlâ özünü, kalbini korumuş hissi veriyor olması çok etkileyici.

Kuzey karakterini kendine ne kadar yakın bulduğunu sorunca, “Sanırım yaralı karakterleri oynamayı daha çok seviyorum” deyip küçük bir çocuk mahcubiyeti ile başını eğdi. O anki hali, Kıvanç’ın o kendi gerçek hali, beni çok etkiledi. Hâlâ gözümün önünde.

Kıvanç belli ki çok iyi yetişmiş, iyi bir adam.

Nokta.

Haberin Devamı

Songül Öden @ Dubai

Songül Öden “Gümüş” rolüyle Orta Doğu’da resmen bir efsane. Nasıl da şeker bir kadın anlatamam. Olduğu gibi. Doğal.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden İstanbul Shopping Festival tanıtımı için Dubai’deydi


Sade ve şıktı. Asildi.

Basın toplantısı sırasında o soruları cevaplarken yerimden fırlayabilsem gidip boynuna sarılacaktım.

Bir gazeteciden gelen “Zengin bir Arap işadamından gelecek dizi teklifine var mısınız?” sorusuna, “Burada önemli olan proje sahibinin kimliği ve zenginliği değil, proje ve senaryonun bize karşı duyulan sevgiye layık değerde ve kalitede olup olmamasıdır.

Biz bu ilgi ve sevgiye karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz, bu sevgiye yakışan senaryolarda rol almak istiyoruz” dedi, noktayı koydu.

Ardından kadın bir gazetecinin “Umutsuz Ev Kadınları’nda rol alan kadınlar arasında rekabet ve kıskançlık nasıl gidiyor?” sorusuna, son yıllarda duyduğum en müthiş oturtmalı cevabı verdi. Alkışladım!

“Ben, ‘kadınlarla çalışmak zordur, kadınlarla çalışılan işlerde kıskançlık/rekabet yüzünden diziler, projeler biter, kadınlar birbirlerini ezerler’ gibi üzerimize yapıştırılmış bu yaftayı veba gibi bulaşıcı ve tehlikeli buluyorum. Biz hepimiz işlerimizi iyi yapmak için çok çalışan, her birimiz kendi rolümüzde başarılı, işini çok iyi yapan kadınlarız. Lütfen bu şekilde bakmayalım kadınlara ve kadınlar arasına böyle nifak tohumları ekmeyelim. Dizideki rol arkadaşlarımla aramızda böyle sorunlar yok! Bu çok yanlış bir düşünce şekli” dedi.

Bu söylediklerinin hem Türk, hem Arap hem de salonda bulunan Avrupalı gazeteciler için nasıl önemli olduğunu bir durup düşünün.
Songül ayrıca, bu topraklarda bu kadar sevilip tanınma şansı olunca, hiç bilmediği hatta eksik bildiği bir bölgeyi, insanlarını, edebiyatını tanıma şansı elde ettiği için kendini mutlu hissettiğini söyledi.

O kadar kendi, kendi de o kadar Yasemin karakteri gibiydi ki dayanamadım; “Yasemin karakterinin yüzde kaçı Songül, Songül’ün ne kadarı Yasemin’dir acaba?” diye sordum... “Yasemin hayatımdaki tüm önemli insanların hepsi. Annem var onun içinde, annemin kullandığı kelimeler, ailemden simalar, çocukluğumdan tonlamalar var. Hepimizde olan annelik içgüdümden de var” dedi.

“Başta çocuklu bir kadını oynamayı hiç istemedim, ama şimdi inanılmaz seviyorum karakterimi” derken, ben yine sarılmak istedim Songül Öden’e.
Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden çok ciddi bir elçilik görevi, üstlenmiş durumdalar hepimizi temsilen, hepimiz adına ve her ikisi de bunu çok iyi başarıyor.

Gururla

Yonca
“Tatlı-Son”

Yazarın Tüm Yazıları