Kıvanç Oktay, yeni oluşumda yer almayacağını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kıvanç Oktay, yeni oluşumda yer almayacağını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 13:17

Beşiktaş'ta yaklaşan genel kurul öncesi Asbaşkan Kıvanç Oktay, çok yıprandığını ve yeni oluşumda yer almayacağını açıkladı. Oktay, Başkan Yıldırım Demirören'le aralarında herhangi bir sorunun olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta son dört buçuk yıldır yöneticilik yapan Kıvanç Oktay, yaklaşık 8 ay önce kulübün futbol şubesinin kapatılmasının ardından, geri plana çekilmişti. O günden buyana Asbaşkanlık görevini sürdüren Oktay, yönetimden istifa etmemişti. Siyah beyazlı kulüpte yaklaşan genel kurul öncesi tekrar Beşiktaş yönetimi içinde yer alamayacağına açıklayan Kıvanç Oktay, çok yıprandığını ve geri plana çekilmesinin kendi açısından çok doğru bir karar olduğu belirtti. Oktay başkan Yıldırım Demirören ile aralarında en ufak bir sorunun olmadığını da sözlerine ekledi.


Beşiktaş yönetim kurulu üyesi olduğunu ve Asbaşkanlık görevinin de sürdüğünü belirten Oktay, "Yaklaşık dört buçuk yıldır Hem Serdar Bilgili, hem de Yıldırım Demirören döneminde yöneticilik yaptım. Ama herşeyin bir zamanı var. Beşiktaş’ta yeterince görev yaptığıma inanıyorum. Görev yapacak çok insan var. Zaten son 7 - 8 aydır kendimi geri çektim. Yeni yönetim kurulunda da yer almayacağım için, benden sonra gelecek arkadaşların önünü açmak istedim. Kulüpteki aktif olarak görev yaptığım dönemde çok göz önündeydim. Hakketmediğim eleştirilere maruz kaldım. Bir noktadan sonrada çok yıprandığımı hissettim. İçinde bulunduğum yönetim kurulunu da yıpratmaya başlamıştı bu eleştiriler. Yönetim kurulu ile aramızda bir problem olduğu için geri çekildim diye bir şey söz konusu değil. Benim Yıldırım Demirören ile sadece kulüp ilişkim yok, enişte kayın birader ilişkimiz var. Sonuçta benim biraz daha geri plana çekilmem kemdim açısından daha doğruydu. Bugün de doğru yaptığıma inanıyorum. Bir yerden sonra nerede duracağımızı bilmemiz lazım" dedi.

Oktay, kulübün futbol şubesi başkanı görevini yürüttüğü dönemde göz önünde kendisi olduğu için, olumsuz sonuçların ardından cezanın kendisine kesildiğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana’nın da bugünlerde kendisine yapılan muameleyi gördüğünü belirtti. "Geçmişte benim yaşadığım olayları şimdi Tigana yaşıyor" diyen Kıvanç Oktay Tigana’nın çok zor bir ortamda görev yaptığını vurguladı. Oktay ayrıca yönetim kurulu ile teknik adamın arasının kötü olma gibi bir lüksü olmadığını dile getirdi.

Kendi döneminde yapılan Ailton transferi başta olmak üzere, takıma alınan futbolcular konusunda eleştirilen Kıvanç Oktay, Ailton’u kendisinin almadığını söyledi. Göreve geldikleri ilk dönemde anlaştıkları teknik direktör Vincente Del Bosque’yi de medya ve camiadan gelen baskıların karşısında duramadıkları için gönderdiklerini belirten Oktay, Del Bosque’nin erken gönderildiğini, paniğe kapılarak aldıkları göreve son kararını uygulamadıkları takdirde Beşiktaş’ın bugün çok daha iyi durumda olacağına inandığını söyledi.

Beşiktaş’ta yönetici olarak görevini tamamladığını belirten Oktay, "5 yıl veya10 yıl sonra ne olur bilemem ama şu gün için ne yöneticilik ne de başkanlık gibi bir düşüncem yok. Yöneticilik gelip geçicidir, kalıcı olan Beşiktaşlı olmaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!