Kitvak'tan 'askıda oda' için bağış çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kitvaktan askıda oda için bağış çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 11:30

İZMİR'de geçen ay ikinci konukevini hizmete açan Kitvak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, bağışçı ve hayırseverlere çağrıda bulunarak, daha çok ihtiyaç sahibinin 'askıda oda' imkanından yararlanabilmesi için gönüllerinden kopan miktarda bağış yapabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

Ege Üniversitesi Konukevi'nin ardından geçen 18 Aralık'ta ikinci konukevi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak-Abdulrezzak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'ni de hizmete açan Kitvak'tan, devam etmekte olan 'askıda oda' uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul tarafından yapılan açıklamada, ikinci konukevi hizmete girdikten sonra özellikle 'askıda oda' uygulamasından yararlanmak isteyen hasta ve hasta yakını başvurularında ciddi ölçüde bir artış gözlediklerini, duyarlı vatandaşlardan bu anlamda katkı ve desteklerini sürdürmelerini beklediklerini ifade etti. Başkan Soncul, "Askıda oda; Ege Üniversitesi ve DEÜ Kitvak-Abdulrezzak Sancak Konukevlerimizde konaklamak isteyen ama maddi gücü yeterli olmayan hasta ve hasta yakınları için üzerinde önemle durarak takip ettiğimiz bir çalışmamızdır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ya da Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin herhangi bir bölümünde tedavi gören hastalara uygulanan bu hizmetimizden kişiler, doktor onayı ile faydalanabiliyorlar. Vakıf olarak konaklama taleplerinin belli oranında da onkoloji tedavisi gören hasta ve hasta yakınlarına imkan sağlarken, diğer hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımıza da destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İkinci konukevi açıldıktan sonra talebin de doğal olarak ikiye katlandığının altını çizen Soncul, duyarlı vatandaşlara, askıda oda hesabına 10, 20, 30 TL belki 50 TL gönüllerinden ne kadar koparsa bağışta bulunabileceklerini söyledi. Kitvak Başkanı Ramazan Soncul, "Hayır ve iyiliklerin en güzeli az da olsa sürekli olanıdır. Yüce gönüllü hayırsever ve bağışçılarımız, vakfımızın Halk Bankası İzmir Konak Şubesi IBAN TR86 0001 2009 7340 0016 0000 83 No'lu Askıda Oda Hesabına gönüllerinden ne koparsa yatırabilirler. Arzu ederlerse her ay otomatik ödeme talimatı vererek az çok demeden uygun gördükleri bir meblağı bu hesaba gönderebilecekleri gibi vakfımızı ziyaret edip bağışta bulunabilir, böylelikle daha çok ihtiyaç sahibinin konukevlerimizden yararlanmalarına vesile olabilirler" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!